Welke garagedeur past bij jou?

Bij het aanbouwen van een garage, moet je ook goed nadenken over de deur die je wil gebruiken om de garage af te sluiten. Bij het aanschaffen van een garagedeur bij een aanbieder als Novadoor.nl, heb je de keuze uit verschillende soorten deuren. In dit artikel lees je niet alleen welke deuren dit zijn, maar helpen wij je ook beslissen welke deur het beste bij jou past.

Openslaande deuren

Openslaande garagedeuren zijn geschikt voor woningen met een klassieke uitstraling, zoals boerderijen, monumentale panden en jaren 30 woningen. De deuren zijn volledig te openen en dus erg praktisch, maar zien er niet te modern uit voor woningen met een klassieke stijl. Je kunt de openslaande deuren in een garage laten plaatsen waar je enkel spullen op wil bergen, maar je kunt de deuren ook gebruiken voor een garage waar je jouw auto wil parkeren. Omdat je de deuren helemaal open kunt doen, kun je jouw auto vrij eenvoudig aut de garage rijden.

Zijwaartse deuren

Zijwaartse garagedeuren open je niet zoals je de openslaande garagedeuren opent, maar doe je al rollend open. Dit betekent dat je geen ruimte verliest als je de deuren open wil zetten. Omdat je geen ruimte verliest bij het openen van de zijwaartse garagedeuren, zijn deze deuren vooral interessant voor mensen die wat minder ruimte rond de garage hebben. Zet je jouw auto bijvoorbeeld altijd voor de garagedeur, maar heb je hierdoor minder ruimte om de garagedeur te openen? Dan kun je een zijwaartse deur aanschaffen om ervoor te zorgen dat je de garage ten alle tijden kunt openen. Ook zijn deze deuren ideaal voor mensen met een garage die dicht op het trottoir of op de weg staat.

Roldeuren

Roldeuren voor de garage openen niet naar buiten zoals openslaande deuren of opzij als zijwaartse deuren, maar openen naar boven. Deze deuren zijn voornamelijk interessant voor mensen die hun auto in de garage willen parkeren en het prettig vinden om de deuren van de garage van een afstand te kunnen bedienen. Ook passen de roldeuren het beste bij woningen met een moderne stijl, aangezien de deuren er vrij modern en strak uit zien.