Veel balkons zien er een beetje saai uit, omringd met grijze stenen, een onopvallende balustrade en een saaie tegelvloer. Vind jij jouw balkon ook een beetje saai en wil je hier echt een klein tuintje van maken? Lees dan in dit artikel hoe je dit eenvoudig en zonder al te veel kosten kunt doen.

Zet planten op het balkon

De eerste stap die je kunt nemen om jouw balkon een beetje groener te maken, is het neerzetten van diverse groene planten. Denk hierbij aan planten met bloemen, maar ook aan planten zonder bloem. Door meerdere planten met elkaar te combineren, krijgt je balkon wat meer diepgang en ziet de kleine buitenruimte er echt uit als een tuintje.

Begin een klein moestuintje

Veel mensen denken dat je veel ruimte nodig hebt voor een eigen moestuintje, maar in feite is dit helemaal niet het geval. Je kunt ook een kleine plantenbak kopen en hier wat zaadjes in planten om een moestuintje te beginnen. In het begin ziet de bak er nog niet zo spannend uit met alleen wat aarde, maar later zal hier zeker verandering in komen. Als jouw planten uit beginnen te komen, heb je vanzelf een weelderige mini-moestuin op je balkon staan. Niet alleen leuk voor het aanzicht van het balkon, maar ook zeker handig in de keuken.

Vervang de saaie tegels met kunstgras tuin

Heb je planten neergezet en staat er een klein moestuintje op het balkon, maar vind je het balkon nog steeds een beetje saai? Dan kun je er ook voor kiezen om een wat meer drastische verandering door te voeren op het balkon. Door de saaie tegels op de grond te vervangen door hoogwaardig kunstgras, lijkt het net of je in een echte tuin staat als je jouw balkon betreedt. Investeer in je  kunstgras tuin balkon en zorg voor kunstgras van hoge kwaliteit, dan lijkt het gras net echt en dit heeft zeker een positieve invloed op de uitstraling van jouw balkon.

Over de auteur