Cv-ketels zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er standaard cv-ketels die vaak in wat oudere huizen zitten, maar zijn er ook extra duurzame en moderne cv-ketels die je helpen om energie te besparen. Vroeger waren we niet zo bezig met de kwaliteit van de cv-ketel in huis, maar tegenwoordig is dit wel anders. Omdat duurzaamheid een steeds belangrijke rol speelt in onze samenleving, willen steeds meer mensen namelijk een extra duurzame cv-ketel.

Wat is een duurzame cv-ketel?

Een duurzame cv-ketel wordt ook wel een energiezuinige cv-ketel genoemd. Het is een cv-ketel die hetzelfde doet als een standaard cv-ketel, maar dan door minder energie te verbruiken. Dit betekent dat je jouw huis kunt verwarmen en gebruik kunt maken van warm water in je woning, terwijl je hier minder voor betaalt.

Steeds meer mensen willen een duurzame cv-ketel in huis. Niet alleen om geld te besparen op de energierekening, maar ook om het milieu te beschermen. Door een duurzame ketel te gebruiken, gebruik je namelijk minder energie en dit betekent dat je minder schade aanbrengt aan het milieu. Je hoeft niet minder warmte te gebruiken in huis en gebruikt gewoon net zo veel water, maar dan wel goedkoper en met minder schade voor het milieu.intergas cv ketel

Een energiezuinige cv-ketel aanschaffen: waarom?

Het aanschaffen van een energiezuinige cv-ketel is een flinke investering, dus je doet dit niet zomaar. Gelukkig zijn er wel vele voordelen verbonden aan het aanschaffen van een energiezuinige cv-ketel, zoals bijvoorbeeld de cv-ketel van Intergas.

Het eerste voordeel van het aanschaffen van een energiezuinige CV ketel, is dat je geld bespaart op de stookkosten. Omdat de cv-ketel minder energie nodig heeft om het huis te verwarmen, hoef jij minder energie af te nemen. Dit betekent dat je energierekening omlaag gaat, zonder dat je minder energie gebruikt in huis.

Een ander voordeel van de energiezuinige CV ketel, is dat je een optimaal rendement uit jouw verwarmingsinstallatie haalt. Hoe energiezuiniger de ketel, hoe hoger het rendement en hoe meer jij kunt profiteren van de verwarmingsinstallatie die je in huis gebruikt.

Tot slot verbeter je het energielabel van jouw woning door een energiezuinige ketel aan te schaffen. Hier profiteer je nu misschien nog niet van, maar wel als je jouw woning wil verkopen. Door een beter energielabel, krijg je namelijk meer geld voor jouw huis.

Over de auteur