Zo verwerk je de betonlook in je woning

Met de opkomst van de industriële woonstijl wordt beton een steeds grotere trend. Het materiaal werd vroeger voornamelijk gebruikt als stevige ondergrond, maar niet als stijlvolle accessoire. Daar komt nu verandering in. Het robuuste uiterlijk en de variatie die beton biedt, zorgen ervoor dat de betonlook nu een echte trend is. Wil je weten op welke manieren deze trend allemaal verwerkt kan worden in je interieur? Hier vind je een aantal inspirerende ideeën.

Een betonnen muur

Je kent misschien wel al de bakstenen muur die steeds vaker als accent wordt gebruikt in woningen. Het robuuste materiaal is een mooie tegenhanger voor de strakke afgewerkte muren die je normaal gesproken in een woning vindt. Voor beton geldt hetzelfde. In een industriële inrichting is een betonnen muur een perfect statement. Natuurlijk kan beton wat kil ogen, maar met de juiste warme en sfeervolle accessoires zorg je ervoor dat ook deze trend gezelligheid in je huis brengt. Beton is bovendien het ideale materiaal voor in de badkamer. Je hoeft je namelijk niet meer eindeloos zorgen te maken over het reinigen van de voegen tussen je tegels.

Accessoires

Vind je een muur of vloer van beton misschien een iets te groot statement? Dan kan je deze trend ook in je interieur verwerken door verschillende betonnen accessoires aan te schaffen. Doordat deze trend steeds meer in opkomst is, kan je talloze accessoires vinden die bij veel moderne ruimtes in te passen zijn. Een simpele start is het plaatsen van verschillende bloempotten en plantenbakken die gemaakt zijn van beton. Het materiaal gaat perfect samen met de natuurlijke uitstraling van je bloemen en planten. Daarnaast kan je kiezen voor een wandklok van beton, lampen en ook vazen van dit ruige materiaal.

Ingebouwd beton

Er is een perfecte middenweg te vinden tussen een muur van beton en enkele accessoires van dit materiaal. Je kunt namelijk voor enkele ingebouwde betonnen elementen in je woning kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aanrecht in een betonlook? Ook je sanitair kan met deze trend meegaan, bijvoorbeeld met een betonlook fonteinset. Dit soort betonnen elementen zijn soms moeilijk te vinden, maar je kunt bijvoorbeeld terecht bij Megadump Tiel wanneer je op zoek bent naar sanitair en andere meubelstukken gemaakt van beton.

Over de auteur