Raamdecoratie voor je slaapkamer

raamdecoratie voor je slaapkamer

Raamdecoratie voor je slaapkamer

De lichtinval bepaalt de sfeer die in huis hangt. Veel licht brengt meer zon naar binnen. Beperkte lichtinval doet eerder denken aan de donkere weken voor de feestdagen. De inrichting maakt voor een groot deel uit hoe het huis over komt en is dus belangrijk voor het thuisgevoel. Met de hulp van raamdecoratie stuur je zowel het de lichtinval als de uitstraling van het huis naar buiten toe. De ramen zijn het eerste wat voorbijgangers te zien krijgen, maar voor een slaapkamer gelden andere voorwaarden dan normaal gesproken.

Spelen met licht

Slaapkamers met goede verduistering zorgen vooral in de zonrijke zomermaanden voor een betere nachtrust. Jaloezieen zijn een middel om dat praktisch maar stijlvol te regelen. Ze bestaan uit materialen als aluminium, kunststof of hout en je mag ze zelfs op maat laten maken. Eigenlijk voegt een raamdecoratie als jaloezieen meerdere pluspunten toe aan je slaapkamer. In de eerste plaats biedt meer bescherming en extra gemak als je zonneschijn probeert te weren. Ten tweede ziet het er aangekleed uit. Je ziet de ramen van je slaapkamer iedere dag en het oog wil ook wat.

Een veel geziene aankleding

Boven de meeste ramen hangen rolgordijnen. Veel Nederlanders zien dit als de beste manier om hun slaapkamer te verduisteren. Het hangt er ook maar net van af welke raamdecoratie het beste past in de slaapkamer waar je slaapt. Met het grootste gemak laat de leverancier de rolgordijnen speciaal op maat maken. Een kinderkamer ziet er gezellig uit dankzij een kleurrijk rolgordijn of een exemplaar met sterretjes. Zo kijken ook de jongsten onder ons met plezier naar het raam. Het zegt wat goeds over de rolgordijnen dat het grootste deel van Nederland ze kiest.

Houten in de ramen

De meer aparte huizen hebben het vaakst houten shutters in de ramen als zonnewering. Vooral in strandhuizen komt dit houtwerk goed tot zijn recht. De houten shutters zorgen namelijk voor een warme sfeer binnenskamers. Hoe breder de lamel, hoe groter het zicht naar buiten en dus ook de lichtinval. Net als de jaloezieen en de rolgordijnen geven de houten shutters dus allerlei mogelijkheden om de lichtinval in huis aan te passen. Misschien staat de felle of beperkte lichtinval in de slaapkamer je tegen of woon je net in een nieuw huis. Dat zijn allemaal redenen om na te denken over raamdecoratie.