Tips voor een rustgevende inrichting: voel je zen!

Vind rust in je woonkamer met een rustgevende inrichting. Na de drukke werkdag wil je bij thuiskomst ook even lekker ontspannen. Heerlijk als je dat in je eigen woonkamer kunt doen toch! Eenvoud, licht en ruimte zijn kenmerkend voor een zen interieur. We zullen in dit artikel een paar belangrijke punten bespreken waar je op moet letten als je een rust wilt creëren in je woonkamer.

Begin met een rustige basis

We beginnen met de kleuren, wat de belangrijkste factor is voor een rustgevend interieur. Probeer het basic te houden. Het zal al bekend zijn dat lichte kleuren zorgen voor ruimte en donkere kleuren meer sfeer creëren. De gedachte gaat nu dus al snel naar witte kleuren, maar ook donkere kleuren mogen in een rustgevend interieur naar voren komen.  Kies kleuren waar jij je op je gemak bij voelt! Denk ook aan natuurlijke kleuren en aardse tinten, zoals grijs, donkergroen, donkergrijs, wit beige en taupe. Deze zorgen voor een zachte uitstraling in je interieur. Houd het bij een of twee dominante kleuren die je ook laat terugkomen in je meubilair. Lichte en donkere kleuren zijn een goede combinatie voor een zen interieur. Zo kun je de wand achter je TV beter donker schilderen, zodat dit meer rust geeft aan je ogen.

Zorg voor natuurlijke materialen

Bij een rustgevende inrichting houden we van natuurlijke materialen. Want wat is er nou rustgevender dan de natuur? Denk aan materialen als natuursteen, hout, riet, bamboe en katoen. Ook planten zijn niet weg te denken bij een rustgevend interieur.  Hiermee breng je zo ook wat meer zuurstof in huis. Denk aan traditionele planten als een bonsaiboompje! Lees hier meer over rustgevende planten in je woonkamer.

Zo weinig mogelijk meubels

Minderen met meubels is geen makkelijke opgaven. Zeker als je een groot gezin hebt, wil je veel kasten hebben en genoeg zitplekken. Zorg wanneer je meubels kiest, dat je eenvoud behoudt. Ga voor simpele meubels, met strakke  of geometrische lijnen, en niet teveel tierelantijntjes. Zorg ook dat de kleuren van je meubels matchen met de rest van je woonkamer. Voor meer Interieurtrends 2018 verwijzen we je graag naar dit artikel.

Wees zuinig met de decoratie

Maak zo weinig mogelijk gebruik van decoraties. Deze geven chaos aan je woonkamer. Om een echt zen vibe aan je interieur te geven kun je door middel van rustgevende accessoires een Oosterse touch aan je woonkamer geven. Een item dat hier goed bij past, is Boeddha. Door hier een mooi boeddha schilderij  op te hangen, creëer je een rustgevende omgeving.

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een goed beeld hoe rust creëert door middel van je interieur. Succes met klussen!