Het is lente, dus jij gaat lekker je tuin verbouwen zodat je goed de zomer in kan gaan. Vaak gaat dit niet zonder slag of stoot, en moet er veel aan gebeuren na de winter. In dit artikel kun je meer lezen over de fouten die je het best niet kunt maken tijdens de verbouwing.

Wat wil je?

Denk na over wat je wil in je tuin. Want het is vaak de bedoeling dat je deze keuze maakt voor een langdurige tijd. Wil je na de verbouwing veel of weinig onderhoud hebben aan je tuin? Denk er goed over na wat jij ziet in je tuin. Voor je het weet ben je een hoop geld kwijt en heb je niet de tuin die je wilde hebben. Voor het ontwerp van de tuin kun je iemand inhuren of zelf doen, er is verschillende software beschikbaar.

Zorg

Kies met zorg voor je tuinontwerper of hovenier. Lees recensies van andere mensen en vraag ook aan familie en vrienden wie zij hebben ingehuurd toen ze hun tuin aan het verbouwen waren. Zorg ervoor dat je goede afspraken maakt, en dat je duidelijk voor ogen hebt wat je wil.

Vijver

Wil je echt een vijver? Het is natuurlijk leuk om er eentje te hebben. Maar het levert ook een hoop werk op. Het kost een hoop geld en ook moet je veel onderhouden met voer, onkruid en het schoonhouden ervan.

Nog een paar laatste tips zijn dat je altijd een buitenkraan moet nemen, dit helpt mee voor het besproeien van de tuin en het schoonhouden ervan. Kies ook voor kwaliteit in je tegels. Je zult er wat extra voor betalen, maar geloof ons, je doet er dan ook langer mee.

Wil je nou nog meer informatie? Kijk dan eens op bouwaanrader voor meer informatie op het verbouwen.

Over de auteur