Tips bij het verhuizen – Waar let je op?

Verhuizen brengt vaak de nodige stress met zich mee. Om een verhuizing soepel te laten verlopen, kun je vaak wel wat handige tips gebruiken. Als je weet waar je op moet letten, vermindert dit de stress en kun je zonder probleem verhuizen van de ene naar de andere plek. Om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen, hebben wij een aantal tips voor je verzameld die je zeker helpen.

Begin op tijd

Begin op tijd met inpakken van je spullen. Zodra je verhuisdozen tot je beschikking hebt, kun je beginnen met inpakken. Om dit minder gestrest te doen, pak je elke dag een paar dozen in. Probeer voor elke kamer de dozen apart in te pakken en te verzamelen. Dit helpt je bij het gemakkelijker terugvinden van je spullen.

Verhuisdozen slim inpakken

Het inpakken van verhuisdozen is niet altijd een eenvoudige opgave. Verhuisdozen koop je bij doe-het-zelfzaken of een bouwmarkt. Probeer de dozen zoveel mogelijk te nummeren of schrijf op wat erin zit. Glazen en ander servies kun je inpakken met kranten of keukenrol om schade zoveel mogelijk te beperken. Houd een verhuisdozen met schoonmaakmiddelen apart en pak deze als laatste in.

Huur een opslagruimte

Heb je niet direct een nieuwe woning tot je beschikking, maar moet je wel snel je huis uit? Een opslagruimte bij verhuizen is altijd handig. Je kunt er bijvoorbeeld je grote meubels in kwijt of glaswerk dat je niet direct nodig hebt. Tegen een laag bedrag huur je al een opslagruimte en verzeker je jouw huisraad tegen brand en diefstal. Opslagruimte huur je eenvoudig bij gespecialiseerde aanbieders zoals het bedrijf Extrabox.

Verzeker je inboedel op twee adressen

Vergeet geen adreswijziging door te voeren bij een verhuizing. Het is iets dat veel vergeten wordt. Rekeningen die je te laat betaalt omdat ze niet zijn aangekomen, zijn vaak een blok aan je been vanwege de extra kosten die dat met zich meebrengt. Regel bovendien dat je inboedel op twee adressen is aangetekend. Vaak zit kosteloos inbegrepen bij je inboedelverzekering, maar dien je dit wel op te geven bij een verzekeraar.

Schakel de hulp in van vrienden en familie

Door de hulp in te schakelen van vrienden en familie, houd je tijd over en kun je eerder genieten van je nieuwe woning. Vele handen maken licht werk, nietwaar? Beloon ze met een lekker drankje of trakteer op een etentje. Dit zal ongetwijfeld gewaardeerd worden.

Je verhuizing zonder stress doorkomen? Maak dan gebruik van eerdergenoemde tips en ga een mooie tijd tegemoet in je nieuwe woning!