De leukste behangtrends van 2016

Het inrichten van een huis begint natuurlijk met het mooi maken en netjes afwerken van muren en wanden. Niet alleen bij een verhuizing, maar ook bij het omgooien van je interieur komen wanden aan de beurt. Het gebruik van behang is hiervoor mateloos populair. Heeft jouw woning een make-over nodig en wil je hiervoor gebruikmaken van mooi behang? De leukste behangtrends van 2016 zullen je zeker helpen bij het kiezen van het mooiste behang voor in de woon- of slaapkamer.

Bloemetjesbehang voorzien van grafische patronen

behang

Een opvallende behangtrend voor 2016 is het bloemenbehang voorzien van gewaagde grafische patronen. Hoewel bloemen al heel lang zijn terug te

vinden op behang, zijn het vooral de grafische patronen die in 2016 het verschil maken. Je hebt de keuze uit diverse prints en patronen die abstract, neutraal of juist heel kleurrijk zijn.

Haal buiten naar binnen: word één met de natuur

Het leven binnen en buiten wordt steeds vaker compleet op elkaar afgestemd. Het buitenleven kun je via behang naar binnen halen. Een belangrijke trend in 2016 is dan ook om met fotobehangposters aan de slag te gaan. Zo komen bijvoorbeeld landschappen en andere natuurfoto’s tot leven in jouw woon- en slaapkamer.

Ga aan de slag met textuurbehang

Waar de afgelopen jaren behang van papier, vlies of vinyl eindeloos populair was, is het nu textuurbehang dat het verschil maakt in huis. Materialen die hiervoor worden gebruikt zijn bijvoorbeeld bamboe en kurk. Je kunt echter ook textuurbehang kopen dat is gemaakt van onder andere een dierenhuid of leer.

Fabriceer 3D-effecten op je muren

Een van de nieuwste technieken en trends in 2016 is de toepassing van 3D-effecten op je muren. Om dit te kunnen realiseren, wordt er vaak gebruik gemaakt van schuim. Men kiest hiervoor omdat het eenvoudig in verschillende vormen te verwerken is. Bovendien geeft het de ruimte in huis een exclusieve uitstraling.

Kleurrijk behang met opvallende dessins

Behang van Eijffinger is behang dat opvalt vanwege het dessin, het gebruik van kleuren en de goede kwaliteit. Bovendien is het in diverse stijlen verkrijgbaar en leverbaar. Zo kun je een kamer in huis van een romantische look voorzien, maar een vertrek behangen met een vintage look behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Welk behang staat in jouw woning mooi? Laat je inspireren door het behangaanbod op Behangwebshop.nl of ga op ontdekkingstocht op bijvoorbeeld Pinterest. Er is volop inspiratie te vinden!