Hoewel steeds meer mensen genieten van een eigen Jacuzzi, zijn er ook nog genoeg die niet over zo’n heerlijk massagebad beschikken. Dat terwijl het aanbod een stuk breder en voordeliger is dan voorheen. Speciaal voor hen geven we hier drie redenen om een Jacuzzi aan te schaffen.

  1. Een Jacuzzi is gezond
    We kennen de Jacuzzi vaak als een brenger van veel rust en ontspanning. Maar we vergeten wel eens dat de baden ook enorm goed zijn voor de gezondheid. Het warme water versnelt de hartslag en verbetert de bloedsomloop, waardoor zuurstof en andere voedingsstoffen beter door het lichaam verspreid worden. Zeker bij blessures zorgt dit ervoor dat het lichaam zich snel weer herstelt. Ook zorgt de warmte ervoor dat het lichaam gaat transpireren, waardoor afvalstoffen versneld uit het lichaam gevoerd worden. Tot slot kan ook de stofwisseling versnellen, wat helpt bij het afvallen.
  2. Een Jacuzzi verlicht pijn
    Mensen die lijden aan reumatische klachten als spier- en gewrichtspijn zijn nog eens extra gebaad bij de Jacuzzi. Want de Jacuzzi is in eerste instantie zelfs ontworpen om deze klachten te verminderen. De massagejets van een Jacuzzi zorgen voor een lekker bruisend gevoel, dat de aandacht van de pijn afleidt. Daarnaast zorgt het water voor een gevoel van gewichtsloosheid. Zo gauw je in de Jacuzzi plaatsneemt, komt er zo min mogelijk druk te staan op de zere spieren en gewrichten. Net als bij een gezond lichaam krijgen reumatische spieren en gewrichten meer zuurstof en andere voedingsstoffen aangevoerd, wat het herstel bevordert.
  3. Een Jacuzzi ontspant
    Het warme water in een Jacuzzi zorgt ervoor dat al je spieren ontspannen. Hierdoor kunnen we ons ook mentaal gezien beter ontspannen. In een Jacuzzi is het makkelijker om je hoofd leeg te maken en even helemaal te resetten. Erna ben je vaak net wat scherper. Ook kan een Jacuzzi de slaapkwaliteit verbeteren. Door vlak voor het slapen gaan even gebruik te maken van de Jacuzzi, word je de volgende morgen uitgeruster wakker om meer uit je dag te kunnen halen.

Meer informatie over Jacuzzi’s vind je op de website fonteynspas.com.

Over de auteur