Teak houten meubelen – duurzaam en veelzijdig

Teak is onder de houtsoorten al jaren een absolute bestseller. Maar wat zorgt ervoor dat mensen massaal voor deze houtsoort kiezen? Teak houten meubelen hebben ten opzichte van meubelen van andere houtsoorten enkele voordelen en daarnaast zien ze er ook nog eens prachtig uit. Tegenwoordig worden er zowel binnenmeubelen als buitenmeubelen gemaakt van teak hout. U kunt deze meubelen online kopen en via onze partner is meubelverhuur ook mogelijk, klik op de links en ontdek het zelf.

De voordelen van teak hout

Teak komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar wordt tegenwoordig ook op andere plaatsen aangeplant. Dit zorgt ervoor dat deze houtsoort kan variëren in kleur en hardheid.

Teak is een duurzaam materiaal wat goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Met name daardoor wordt deze houtsoort veel gebruikt voor buitenmeubelen. Teak is onderhoudsarm. U kunt deze buitenmeubelen het hele jaar door buiten laten staan.

Daarnaast is het hout gemakkelijk te bewerken door meubelmakers, waardoor de meest prachtig vormgegeven meubels kunnen worden gemaakt. Het hout heeft van origine mooie tekeningen, waardoor ieder meubelstuk weer anders is. Het materiaal oogt robuust, maar eenmaal bewerkt kan teak ook een elegante en rustige uitstraling krijgen.

Meubelen gemaakt van teak

Teak houten meubelen zijn geschikt voor binnen en buiten. Fraai vormgegeven bureaus en teakhouten kasten geven een kamer een warme sfeer. Eettafels van teak voor zowel binnen als buiten zijn stevige tafels die tegen een stootje kunnen. Ze zijn duurzaam en gaan een leven lang mee. Teak past in elk interieur. Het past uitstekend in een landelijke inrichting, maar misstaat ook niet in een modern en strak interieur. Bent u benieuwd geworden naar teak houten meubelen? Zoek dan eens op internet naar meubelen van teak hout. Er zijn diverse binnenmeubelen en buitenmeubelen online te vinden en er is dan ook voor ieder wel wat wils.