De aanschaf van kunststof kozijnen hoeft niet duur te zijn! Regelmatig wordt er een aantrekkelijke subsidie aangeboden, die u helpt de investering in kunststof kozijnen te bekostigen. In dit artikel zetten we de mogelijkheden voor u op een rijtje. Informeer ook eens bij uw gemeente, welke mogelijkheden zij bieden voor duurzame investering. Met kozijnen van kunststof zorgt u immers voor een verbetering van uw isolatie, waarmee uw energieverbruik verlaagd wordt.  

Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis 

De subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis loopt in de periode van 19 augustus tot en met 31 december 2020. Deze regeling biedt u de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen, wanneer u kunststof kozijnen aanschaft. De subsidie wordt aangeboden voor de eigenaren van appartementen en particuliere woningen. Ook de leden van een Vereniging van Eigenaren (VVE) kan deze subsidie aanvragen.  

Overige energiebesparende maatregelen  

Om voor de subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis in aanmerking te komen dient u twee energiebesparende maatregelen te nemen. Naast de investering in kunststof kozijnen kan dit bijvoorbeeld ook het verbeteren van de isolatie onder uw dakbedekking zijn. Of wat te denken van het isoleren van de spouwmuur? Met deze maatregelen kunt u tot circa 20% van de investering in kunststof kozijnen terugkrijgen.  

Voorwaarden voor gebruik van subsidieregelingen  

Houd er rekening mee, dat het lastig is om aan te geven hoe hoog uw teruggave zal zijn bij de investering in duurzame kozijnen van kunststof. Dit hangt onder meer af van het type kozijn dat u aanschaft en de woning die u heeft. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de hoogte van deze subsidies:  

Maak gebruik van subsidieregelingen voor kozijnen  

U kunt via het RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, gebruik maken van de subsidieregelingen voor kunststof kozijnen. Bezoek de website van deze organisatie om meer te lezen over de exacte werking van de subsidie. Het aanvragen doet u als volgt: 

Stap 1: klik op de knop om een nieuwe subsidie aan te vragen en log in met uw DigiD. De applicatie zal u vragen om gegevens toe te voegen.   

Stap 2: zorg dat u het formulier voor de “subsidie energiebesparing eigen huis” geopend heeft en beantwoord de vragen die u gesteld worden. Het gaat hierbij onder meer om het aantal vierkante meters, het uitvoerdersformulier van het ingeschakelde bouwbedrijf, enzovoorts.  

Stap 3: voeg vervolgens de benodigde bijlagen toe en zorg dat u de aanvraag nog een keer goed controleert. Zijn alle gegevens juist en volledig ingevuld?  

Stap 4: klik tot slot op de knop om uw aanvraag te versturen. Kom nog eens terug bij het eLoket om te controleren of uw aanvraag goed ontvangen is. Dit vindt u terug onder “Berichten”.  

HEPRO helpt u graag bij het aanvragen van een subsidie! Neem contact met ons op, zodat we u persoonlijk kunnen adviseren over de mogelijkheden die u heeft.  

Over de auteur