Slapen op een boxspring

Iedereen is op een bepaald moment aan een nieuw bed toe. Wist je dat 70% van de hedendaagse populatie dan voor een boxspring kiest? Daar zijn vele redenen voor. Wij kennen de redenen van dit succes al lang. Wil jij ze ook weten? Hieronder vind je de 7 belangrijkste redenen om voor een boxpspring te kiezen.

Matrasshop.com geeft hieronder de top 7 van de redenen waarom boxsprings een groot succes kennen:

1. Een boxspring staat goed in om het even welk interieur en daarom ook in jouw woonomgeving

Een boxspring is overtrokken met stof of leder. Daaronder zitten de boxen. Bij een bankstel heb je bij stof en leder meer variatie dan bij hout of metaal. Bij een boxspring is dit niet anders: het is eveneens een meubel, maar dan om in te slapen.

Je hebt heel veel keuze in kleuren en soort stoffen. Bij de aankoop kan je kiezen op basis van “kleurenwaaiers”. Daartussen vind je gegarandeerd de stof en kleur van jouw keuze. Je kan jouw boxspring helemaal laten aansluiten bij de look en de stijl van de rest van jouw woning.

Ook in het hoofdbord heb je uitgebreide keuze. Dergelijk element bepaalt voor een groot deel de look van jouw boxspring. De combinatie van hoofdbord met boxspring geeft jou nog heel wat extra mogelijkheden om jouw eigen stijl te bepalen.

2. Een boxspring straalt luxe uit

Boxsprings worden vaak gekozen door hotels. Naast de stijlvolle uitstraling heb je ook het gevoel in een luxebed te slapen. Dit gevoel wil toch iedereen? En als dit kan op een manier dat het bij jouw slaapkamer past qua kleuren en materialen, waarom zou je hier dan niet voor kiezen?

3. Een boxspring geeft extra slaapcomfort

Boxsprings zijn zodanig ontworpen dat ze meer comfort geven dan een gewoon bed. De techniek ervan heeft een grote evolutie ondergaan, wat bij bedden niet zo het geval is. Een boxspring geeft dubbele of zelfs driedubbele ondersteuning. Dit voorkomt rugpijnen bij het slapen. Bij de boxspring zijn matrassen verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn met veren om in combinatie met de boxspring te gebruiken. Op die manier verhoog je je slaapcomfort heel erg. Een goede nachtrust is gegarandeerd!

4. Boxsprings bestaan er voor elk slaaptype

Om het even hoe je slaapt (rug, buik, foetushouding), de ondersteuning van zowel de matrassen als de boxsprings passen zich aan elke type aan. Zelfs met een minder dure matras kan je al van een goede slaaprust genieten.

5. Een boxspring biedt ventilatie

De matras met veren en de boxspring zelf is ontworpen met een open structuur. Je krijgt daardoor luchtcirculatie en een perfecte ventilatie. Bed en slaapkamer blijven op die manier fris en hygiënisch.

6. Een boxspring is duurzamer dan een gewoon bed

Boxsprings zijn sterker dan gewone bedden met een lattenbodem. De vering in een boxspring is krachtiger en zijn bestendig tegen hoge druk. Boxsprings en de hoge kwaliteitsmatrassen gaan dus langer mee. Je hoeft bed en matras daarom niet zo snel te vervangen.

Wil je toch een nieuw bed, bijvoorbeeld bij het herinrichten van je slaapkamer, dan kan je enkel de bekleding van de boxspring vervangen. Je bed straalt terug als nieuw!

7. Een boxspring is voordelig in aankoop

Dat een boxspring duur zou zijn, is een fabeltje. Er zijn boxsprings voor alle budgetten. Door het grote succes van boxsprings zijn er heel wat leveranciers op de markt. Wees maar zeker dat zij met mekaar concurreren om aan de klanten de beste prijzen te kunnen geven. Dit houdt de prijzen van boxsprings vrij laag.