Industrieel interieur design

industrieel interieur design

Industrieel interieur design

Er zijn er tegenwoordig velen onder ons die houden van een industrieel interieur design. Het is de trend van dit moment. Velen kunnen, als ze hun woning gaan inrichten, niet genoeg krijgen van het industrieel interieur design. Ze vinden het over het algemeen heerlijk omdat, het industrieel interieur design zo gemakkelijk te combineren is met de vele stijlen die er zijn. Het is dus echt niet beslist noodzakelijk dat je in een oude fabriek of werkplaats gaat wonen. Je kan het industrieel interieur design ook gemakkelijk inpassen bij je eigen stijl die je in de woning hebt. Het enige waar je op moet letten bij de aanschaf van de materialen is dan je een goede keuze maakt om het industrieel interieur design te laten passen bij de overige meubelen.

industrieel meubilair

Metaal

Het belangrijkste kenmerk bij een industrieel interieur design is dat het industrieel meubilair vaak wordt gemaakt van metaal. Hieraan moet je ook denken als je dus industrieel meubilair wilt gaan gebruiken. Hierbij kunnen stalen accenten bij voorkomen zoals het gebruik van een stoel met een stalen onder frame. Ook kan je bij het gebruik van industrieel meubilair gebruik maken van stalen accessoires. Ook tafels met een metalen onderstel doen het goed voor het gebruik van industrieel meubilair.

Muren

In een huis waar men uitgaat van een industrieel interieur design wordt voor de inrichting ook vaak gekozen voor een bakstenen muur. Wanneer je echter in een huurwoning woont en toch het industrieel meubilair wilt aanschaffen kan je voor de totale inrichting een muur behangen met een typisch baksteenkleur. Je ziet vaak bijna geen verstil met een echte bakstenen muur en men heeft dan toch de uitstraling die men graag wilt hebben.

Stoer

Bij een woning die is voorzien van een industrieel interieur op maat draait alles om de stoerheid van de inrichting. Daarom kan men voor de meubels, om het geheel stoer te laten doen overkomen, leer gebruiken. Dit is gemakkelijk toepasbaar. Het maakt hierbij niet uit of je echt leer gebruikt of kunststofleer. Wanneer je geen bankstel van leer wilt gebruiken kan je het wat eenvoudiger toepassen. Zo kan je alles opfleuren met leren kussen en dergelijke. Ook een spiegel met een leren omlijsting doet het goed.

Verlichting

Wanneer je industrieel meubilair wilt toepassen moet je daarbij zeker rekening houden met de lampen. Je denkt hierbij vooral aan fabriekslampen. Deze lampen zijn, omdat ze momenteel erg in trek zijn, behoorlijk kostbaar. Je kan ze ook aanschaffen in tweedehandswinkels. Wanneer je alles op elkaar afstemt, kan het een mooie uitstraling hebben maar je moet daarbij wel alles bij doorvoeren voor de inrichting van de woning.

Foto’s: Meubelmakerij Houtkwadraat