Schapenvachten worden in hedendaagse interieurs veel gebruikt. Een schapenvacht is leuk om bijvoorbeeld in een stoel of bank te leggen. De wat grotere schapenvachten worden soms ook als vloerkleed gebruikt. Ook op bed geeft een mooie schapenvacht een heerlijk warme uitstraling.

schapenvachten

Schapenvachten van Schaapvaak

Herkomst van schapenvachten

Logischerwijze komen schapenvachten van schapen. De schapen worden hier niet speciaal voor gehouden, schapenvachten zijn een restproduct nadat de beesten geslacht worden. Er zijn verschillende soorten schapen en daarom zijn schapenvachten er ook in allerlei vormen, maten en kleuren. De lengte van het haar kan hierbij enorm verschillen. Hier heeft de tijd dat het schaap voor het laatst geschoren was een grote invloed op. Wanneer een schaap in een koude en natte omgeving verblijft, heeft het schaap een dichte vacht die goed isoleert en de warmte behoudt. De gekrulde schapenharen zorgen ervoor dat er lucht tussen de haren blijft hangen, waardoor de warmte weer beter vast wordt gehouden. De schapenvachten komen die in winkels en webshops zoals www.schaapvaak.nl verkrijgbaar zijn, komen vaak van schapenboerderijen, particuliere boeren of vrije kuddes. Voor het looien wordt vaak een natuurlijke wijze gehanteerd, waardoor de schapenvachten zowel voor mens en dier goed en veilig gebruikt kan worden. Schapenvachten passen dan ook goed in de duurzame, bewuste leefstijl waarbij respect voor mens, dier en natuur een centrale rol spelen. Steeds meer mensen volgen deze bewuste leefstijl, waarbij mensen ook bewuster eten en bewuster met hun directe omgeving bezig zijn. Ook bij de bouw en inrichting van een huis wordt hier rekening mee gehouden. De afgelopen jaren zijn op het gebied van interieur trends als het landelijk wonen of Scandinavisch wonen niet meer weg te denken. Juist bij deze trends wordt er veelal gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, waaronder ook schapenvachten.

Hoe worden schapenvachten in het interieur toegepast?

Schapenvachten zijn ideaal te combineren in verschillende interieurs. Vooral in landelijke en Scandinavische interieurs komen schapenvachten goed tot hun recht. Zo kan er in een licht Scandinavisch interieur met witte meubels een mooi contrast worden gemaakt door hierop een bonte of bruine schapenvacht te leggen. In een Scandinavisch interieur worden er niet veel woonaccessoires gebruikt. De accessoires die er dan wel worden gebruikt zijn dan ook vaak echte eyecatchers. Een mooie unieke schapenvacht is zo’n eyecatcher die het Scandinavisch interieur complimenteert.

Over de auteur