Radiator kopen voor uw badkamer, wat zijn de opties?

De woontrends veranderen continu. Waar een grote woonkamer eerst de voorkeur had, verplaatsen de wensen nu naar een luxe badkamer. En een luxe badkamer moet natuurlijk verwarmd worden. Een radiator kopen voor uw badkamer heeft aandacht nodig, de badkamer is vaak een vochtige ruimte die u snel verwarmt wil hebben. In 3 stappen vind je de beste optie.

Stap 1: Gewone radiator of handdoekradiator?

Wil je een gewone radiator in de badkamer of wil je het verwarmen van de badkamer combineren met het drogen van de handdoeken? De voordelen van een gewone radiator zijn dat deze snel de badkamer kunnen verwarmen en deze niet veel ruimte innemen. Wil je een radiator kopen die ook de handdoeken droogt en warm houdt, dan moet er rekening gehouden worden dat deze meer ruimte in gaat nemen en dat de handdoeken een deel van de warmte tegenhouden.

Stap 2: Formaat en vermogen

Je hebt een keuze gemaakt. De volgende stap is het bepalen van het formaat en vermogen. Dit is afhankelijk van de grootte van uw badkamer. Ook de ligging en de isolatie van de badkamer spelen hierbij een rol. Het meten van het vermogen dat u nodig heeft kan als volgt:

het aantal kubieke meter x 80 W = het vermogen dat bij de badkamer past.

Hoeveel vermogen je nodig hebt speelt weer een rol in het formaat. Als je veel watt nodig hebt zal een grotere radiator kopen een het overwegen waard zijn.

Stap 3: Positionering

Om de badkamer gelijkmatig en snel te verwarmen is de positie van de verwarming een goede volgende stap om over na te denken. Plaats bij voorkeur de radiator op een open plaats, tegen de buitenmuur of in de buurt van het raam. Denk bij een handdoekradiator aan een plek dichtbij de douche of bad. Zo is de warme handdoek binnen handbereik en hoef je niet de hele badkamer door te lopen.

Extra tip

Wil je graag een radiator kopen om handdoeken op te hangen en te verwarmen, maar laat de ruimte een grote radiator niet toe? Er zijn ook handige rekjes die je kan monteren aan een gewone radiator zodat je toch kan genieten van warme handdoeken, zonder de ruimte kwijt te zijn.