PVC vloeren, ideale vloeren voor de slaapkamer

De vloeren van je slaapkamer geven de ruimte niet alleen een heel andere uitstraling, ook kunnen zij zorgen voor een betere nachtrust. PVC vloeren, ook wel vinyl vloeren genoemd, zijn geluiddempend en daarmee ideaal voor je slaapkamer. Niet alleen de buren hebben hier profijt van, want pvc vloeren komen ook je nachtrust ten goede. Vinylvloeren zijn bovendien erg prettig voor je portemonnee en slijt- en krasbestendig. Een pvc vloer is uitstekend aan te passen aan je interieur en is er in allerlei kleuren en dessins. Zo maak je van jouw slaapkamer een intieme en warme plek.

Echte houten vloeren?

Houten vloeren zijn lastig te onderhouden maar hebben een prachtige, warme uitstraling. Ook kan een ruimte met houten vloeren galmen en nogal wat contactgeluid veroorzaken. Combineer de voordelen van hout en vinyl op je vloer met pvc vloerbedekking voorzien van houtlook. Zo profiteer je van een onderhoudsvriendelijke vloer, die de buren geen lawaaioverlast bezorgt. Deze pvc vloeren zorgen voor een warme uitstraling, terwijl de lichtgrijze variant prachtig staat bij een minimalistische slaapkamer met strakke meubels en wit bedlinnen.

Verwarmde pvc vloeren

Een zachte en warme pvc vloer wordt nog warmer met vloerverwarming. Bijna iedere kunststof vloer is namelijk geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Zo hoef je nooit meer met koude voeten in bed te kruipen. Niet alle vloerbedekkingen zijn geschikt voor vloerverwarming. Zo kan het bij natuursteen nodig zijn een wapeningsnet aan te brengen en zijn houten vloeren en laminaatvloeren minder geschikt voor vloerverwarming. Vloerverwarming onder een pvc vloer kopen geeft je vloer de gewenste uitstraling, zoals marmer of hout, en laat je profiteren van het comfort van vloerverwarming.

Robuust natuursteen

Ook natuursteen kan een warme uitstraling in je slaapkamer creëren, maar voelt vaak onaangenaam koud aan. Een pvc vloer met natuursteen look bied in dit geval uitkomst. Met krachtige kleuren en dessins creëer je persoonlijkheid in een moderne slaapkamer. Kies voor een lichte kleur om een lichte slaapkamer een serene en moderne uitstraling te geven, of voor een donkere kleur voor meer warmte.

Donkere pvc slaapkamervloeren

Met donkere pvc vloeren in je slaapkamer verhoog je de intieme sfeer. Hoewel ze de ruimte kleiner kunnen doen lijken, kan dit gecompenseerd worden met lichte muren. Combineer je een donkere vloer met donkere accessoires en gordijnen, dan vergroot je het sfeervolle effect van deze vloer. Kies voor een vinyl vloer met de uitstraling van donker laminaat of een houten vloer. En wat dacht je van een strakke, donkere betonlook voor je slaapkamervloer?

PVC vloeren combineer je met alle interieurstijlen: van minimalistisch tot landelijk. Lees bovenstaande ideeën door voor het kopen van je pvc vloer om inspiratie op te doen. Zo kun je straks de ideale pvc vloer kopen die aansluit op jouw interieur, met of zonder vloerverwarming.