Ouderenwoning

Iedereen gaat het meemaken; ouderdom. Helaas komt er een bepaald moment wanneer we niet goed meer voor onszelf kunnen zorgen en dat het huidige huis te groot wordt. Je zult moeten wonen in een woning die past bij de fase van je leven. Er moet er afscheid worden genomen van het huidige huis. Máár tegenwoordig zijn er genoeg oplossingen voor de personen die dit overkomt!

Badkamer

In de badkamer zijn genoeg voorzieningen die je ondersteunen bij het douchen, toiletteren en noem maar op. Ook kunnen er mensen ingezet worden die een handje kunnen helpen als het echt niet meer gaat. Het gevaar om uit te glijden onder de douche is te groot. Mensen vinden het al fijn als er leuningen zijn gevestigd in de woning en als er bijvoorbeeld een stoel staat om tijdens het douchen op te zitten.

Tuin

Hoe heerlijk is het om in de tuin te kunnen werken? Veel mensen van oudere leeftijd kunnen lastig meer dingen ondernemen, dus ook het tuinieren gaat vaak niet meer soepel. Dit laatste is heel lastig op te lossen. Toch kunnen veel ouderen al genieten van een mooi uitzicht in de voortuin of achtertuin. Ook een plekje in de schaduw is voor veel ouderen noodzakelijk. Zo kunnen ze toch nog van het lekkere weer genieten. Wat de ouderen ook wel altijd leuk vinden, is om op een plek te wonen waar veel mensen voorbij komen lopen. Vaak zeggen mensen even ‘goedendag’ en kunnen een praatje maken.

Keuken

Hulp in de keuken met voorbereiden van eten en het afwassen kunnen sommige mensen ook gebruiken. Een aantal wilt nog altijd zelf zijn of haar eten maken, omdat dit gewoon echt een hobby kan zijn van sommigen. Dit is ook zeker begrijpelijk. Wel kan er natuurlijk iemand bij het koken bij zijn. Ook is dit natuurlijk hartstikke gezellig. Sommigen voelen zich alleen. Op deze manier wordt er niet alleen gekeken naar de woning, maar ook naar de behoeften van de ouderen!

Voor meer informatie kijk je op Woonnu of op Extrawonen.