Personaliseer je kamer: ontwerp je eigen muur

fotobehang

Van je huis een thuis maken kan nog een flinke opgave zijn. Door je eigen meubels, accessoires en foto’s in het huis te plaatsen kan je van je huis een gezellig paleisje maken. Maar veel mensen vergeten de muren wanneer zij denken aan het opvrolijken van hun huis. Door een eigen draai te geven aan de muren, kan je een bepaalde kamer al een stuk leuker maken. Ontwerp dus eens je eigen muur!

Fotomuur maken

Niets is persoonlijker dan foto’s. Door foto’s te plaatsen op een muur, maak je de kamer dus al een stuk persoonlijker. Je kunt ervoor kiezen om fotolijstjes op te hangen aan de muur. Kies bijvoorbeeld voor foto’s van je gezin, van die ene leuke vakantie of van andere leuke dingen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Als je geen zin hebt in al die lijsten aan de muur, dan is er nog een optie: behang. Behang bestaande uit een gepersonaliseerde foto is de laatste jaren een trend in opkomst en is dan ook enorm leuk. Door bijvoorbeeld een muur van een kamer te behangen met een zelfgemaakte foto van een mooi uitzicht, maak je de kamer al een stuk persoonlijker.

Een ontwerp dat bij jou past

Het is natuurlijk ook leuk om een muur van de kamer jou te laten spreken. Je hebt vast wel een bepaalde hobby, wensen of een lievelingsdier. Dit kan je terug laten komen op deze muur. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een muur vol sterren als je dit leuk vindt, maar je kunt ook kiezen voor tijgers of een gek motief. Behang is er tegenwoordig in alle kleuren en met enorm veel verschillende motieven: er is dus vast wel iets op de markt dat helemaal bij jou past.

Niet zo creatief? Laat de kinderen beslissen!

Als je niet zo creatief bent, kan je natuurlijk ook de kinderen de muur laten opfleuren. De kans is groot dat (jonge) kinderen constant mooie tekeningen maken of aankomen met tekeningen van school. Deze zijn ideaal om op de muur te plakken. Niet alleen heb je de ultieme persoonlijke muur, je maakt de kinderen ook nog eens heel blij. Je kunt gemakkelijk de muur aanpassen door af en toe wat werkjes te vervangen voor nieuwe.