Ontdek de verschillende vormen eetkamertafels

eettafel

Door het grote aanbod aan eettafels kan het lastig zijn om een keuze te maken. Eettafels zijn er in verschillende soorten en maten. Geen huis is hetzelfde, dus daarom moet je kijken wat het beste bij jou in huis past. Komt een ronde eettafel beter uit, omdat er niet veel plek is voor een vierkante tafel? Of wil je een grote kale ruimte opvullen met een grote rechthoekige tafel? In deze blog ontdek je de verschillende mogelijkheden. 

Ronde eettafels 

Een ronde eettafel is met vooral geschikt in een kleine ruimte. Een ronde tafel heeft de minst formele uitstraling van alle soorten vormen. Door de efficiënte benutting van ruimte kan iedereen eenvoudig bij de spullen die op tafel staan. Dat maakt deze tafel erg geschikt voor het spelen van spelletjes of een diner met vrienden. 

Ovale eettafels

Een ovale eettafel is minder formeel dan de oude vertrouwde rechthoekige eettafel. Een ovale tafel is erg mooi als er voldoende ruimte is. De afgestompte hoeken maakt het mogelijk dat er indien nodig extra mensen aan tafel kunnen schuiven. Ideaal dus als er meer mensen op bezoek komen dan verwacht. 

Rechthoekige eettafels

Rechthoekige tafels zijn al jaren de meest populaire tafels. Ze komen goed tot hun recht in een ruimtelijke eetkamer. Ook kunnen ze goed met één kant tegen een muur aan staan. Er kunnen geen mensen aan de hoeken aanschuiven. Deze tafel geef je uitstraling door een mooie aankleding en mooie servies. 

Vierkante eettafels 

Vierkante eettafels zijn er voor mensen die niet veel ruimte hebben en van strakke vormen houden. Een vierkante tafel bewaakt een symmetrische uitstraling van een ruimte. Een ander voordeel is dat elke persoon op gelijke afstand van elkaar zit, zodat je elkaar goed kan zien. 

Vind jouw eettafel bij Sfeer.nl

Ben je erachter gekomen welke vorm het beste in jouw huis past? Kies dan een mooie eettafel van Sfeer.nl. Deze webshop heeft zeer luxe tafels die jouw woning de nodige klasse meegeven. Sfeer.nl kenmerkt zich door snelle verzending en een hoge klanttevredenheid, dus twijfel niet om hier de eetkamertafel van jouw dromen te bestellen!