Als we je de vraag stellen waar jouw kat overnacht, zal je in de eerste instantie waarschijnlijk wat vreemd kijken. De plek waar jouw kat overnacht lijkt misschien op het eerste gezicht niet zo heel boeiend, maar waarom willen we het dan weten? Het is aangetoond dat het gedrag van jouw kat voor een groot deel afkomstig is uit de plek waar hij of zij slaapt. Hoe je dit allemaal terugziet en hoe je dus op deze manier ook het gedrag van jouw kat kunt beïnvloeden, lees je in dit blog!

Buiten

Als jouw kat buiten slaapt, is de kans groot dat je jouw kat niet zo heel veel ziet. Verschillende onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat een kat zijn primitieve instinct veel sneller terugvindt als hij of zij de nacht buiten spendeert. Als jij jouw kat dus wat drukker, wilder en onhandelbaarder vindt dan een andere kat, wordt het misschien wel eens tijd om de ‘slaapkamer’ van jouw kat te wijzigen.

Deuren open?

Als jouw kat ’s avonds graag buiten is, is het nogal lastig om de hele avond te gaan zitten wachten tot je kat thuis is om hem of haar dan vervolgens binnen te laten slapen. Wanneer jij jouw deuren zou voorzien van een kattenluikje, is het bovenstaande probleem opgelost. Jouw kat heeft zo meer dan genoeg mogelijkheden om zowel binnen als buiten te slapen en dus zal het gedrag van jouw kat zich hieraan aanpassen.

Een plekje creëren 

Als je nog een stapje verder wilt gaan in de slaapplek van jouw kat, bestaat de mogelijkheid om een zogeheten kattenhuis te kopen. Jouw kat krijgt op deze manier zijn echte eigen plek. De kans is hierdoor groot dat je kat het grootste deel van de nacht – en waarschijnlijk ook van de dag – binnen blijft. Je vindt een kattenhuis voor jouw kat snel en eenvoudig op het internet. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Krabpaal.nl!

Over de auteur