Grote verbouwplannen? Begin met een goede planning

container huren

De kogel is door de kerk. Je bent van plan om je huis ingrijpend te verbouwen. Je hebt globale ideeën en plannen en je weet in grote lijnen hoe je huis er na de verbouwing uit moet zien. Nu is het de hoogste tijd om een goede planning te maken. Een goede planning is nodig om zicht te houden op je beschikbare tijd, de inspanningen van de mensen die je voor je project nodig hebt en uiteraard je beschikbare budget. Ook is het nodig dat je alle technische consequenties van je verbouwing goed in beeld hebt. Daarnaast zijn er ook wettelijke vereisten waaraan je verbouwing moet voldoen. Is dit je eerste verbouwing? We geven je hier een aantal praktische aandachtspunten, zoals op tijd een afvalcontainer huren, zodat je een effectieve en efficiënte planning kunt maken.

Overleg en advies vragen aan specialisten

Als je zelf geen specialist bent op het gebied van verbouwen, is het verstandig om de hulp van een ervaren aannemer of architect in te roepen. Zij kunnen aan je verbouwingsplannen zien met welke bouwkundige consequenties je te maken krijgt. Een goede aannemer, die in feite niets anders doet dan bouwen en verbouwen, kan je ook adviseren over de tijd, de benodigde arbeidsuren en de best passende materialen die je nodig hebt om goed te verbouwen.

Vergunningen aanvragen en overleggen met omwonenden

Voor veel verbouwingen, soms zelfs ook voor een afvalcontainer huren, heb je een vergunning van je gemeente nodig. Vaak moet je dan ook leges betalen. Begin hier ruim op tijd mee, omdat gemeentelijke instanties tijd nodig hebben om een gemotiveerde beslissing te nemen. Voldoen je verbouwingsplannen niet, dan gunt de gemeente je de tijd om een aangepast plan in te dienen, dat tegemoet komt aan hun bezwaren. Als je gaat verbouwen, is het logisch dat je voor overlast zorgt. Wees daarom verstandig en licht je buren en omwonenden op tijd in. Wie weet willen ze je wel helpen, of maken ze gebruik van de gelegenheid om zelf te verbouwen, zodat jullie kosten kunnen delen.

Werk verdelen en uitbesteden

Specialistisch werk kun je het beste aan specialisten overlaten. Je kunt via je aannemer de juiste expertise inhuren of je besluit om je hele verbouwing uit te besteden. Ben je van plan om zelf veel tijd in je verbouwing te steken, overleg dan met je aannemer welke taken je zelf kunt uitvoeren en welke acties je zelf mag ondernemen. Een van deze acties is een afvalcontainer huren. Door een afvalcontainer te huren hoef je niet zelf meerdere malen naar de milieustraat te rijden om je bouwafval te dumpen.

Een afvalcontainer huren geeft je veel tijdwinst en gemak

Je kunt bij een aantal bedrijven, een afvalcontainer huren. Zij komen je container brengen, halen en voeren de inhoud af. Het is verstandig om te bepalen wat de aard van je afval is. Bouwafval en tuinafval moet je bijvoorbeeld gescheiden houden. Wil je een afvalcontainer huren, dan is het goed om te weten hoelang je verbouwingswerk gaat duren. Je kunt dan een afvalcontainer huren voor die periode, eventueel met een kleine uitloop. Houd er rekening mee dat je voor een afvalcontainer een parkeerplek moet reserveren, waarvoor wellicht overleg met je buren nodig is.