Om diverse redenen kiezen mensen voor de aanschaf van een tweedehandsauto. Na lang zoeken en voorbereidingstijd is het tijd dat je hebt besloten om voor een occasion te kiezen. Of je voorkeur nu uitgaat voor Mercedes Benz occasions om indruk te maken op je buren of een praktische auto voor het hele gezin, je zult hoe dan ook met een aantal dingen moeten regelen. Een aantal praktische tips voor dingen die je moet regelen kun je vinden in deze blog.

Kenteken overzetten

Waar je je auto ook koopt, je zal ervoor moeten zorgen dat het kenteken van de auto op jouw naam komt te staan. Hoe je dit doet hangt af van de verkopende partij. Wanneer je de auto van een particulier koopt kun je op diverse plekken het kenteken laten overschrijven. Een erkend kentekenparket helpt je bij het overzetten hiervan. Echter, werkt dit weer anders wanneer je de occasion bij een dealer koopt. Het voordeel hiervan is namelijk dat in de meeste gevallen de autodealer voor je regelt dat het kenteken op de juiste naam komt te staan.

Ophalen van de auto

Als je de auto ophaalt bij de verkopende partij kun je het best gelijk een aantal checks uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan het controleren van de ruitenwisservloeistof en het peilen van de olie. Het beste doe je dit bij een tankstation in de buurt, waar je ook gelijk je bandenspanning kunt meten. Op die manier weet je gelijk waar je aan toe bent en kun je gelijk vloeistoffen bijvullen waar dat nodig is. Daarnaast kan je altijd nog overwegen om een Apk-keuring uit te voeren. Een complete checklist van punten die je kunt controleren na aankoop van je occasion kun je op internet vinden. 

Verzekering

Uiteraard geldt ook voor occasions dat deze ten alle tijden verzekerd zijn als ze de weg op gaan. Een basisverzekering voor de auto is natuurlijk een WA-verzekering, maar je kunt altijd overwegen om meer bij te verzekeren. 

Ben je nog wat onzeker over de aanschaf van een occasion? Voor persoonlijk advies ben je bij Ford occasions terecht. Hier kunnen ze je helpen met het zoeken van een auto die voldoet aan je wensen en kan je bovendien terecht voor al je vragen. 

Over de auteur