Ondanks het feit dat live muziek, concerten, optredens en festivals vrijwel niet hebben plaatsgevonden gedurende het afgelopen jaar vanwege het coronavirus, merk je dat muzikanten desondanks niet hebben stilgezeten. Alhoewel er de nodige restricties gelden die het samenkomen van meerdere personen op een locatie vrijwel onmogelijk maken, merk je dat er op het gebied van muziek toch zeker wel de nodige mensen bij elkaar komen, aangezien er zoveel aanvragen binnenkomen om nieuwe nummers en zelfs complete albums op te nemen in jouw studio.

Sinds dat je een aantal jaar geleden je opnamestudio hebt opgezet heb je een enorme variatie aan uiteenlopende artiesten langs zien komen om nieuwe nummers en hele albums professioneel op te laten nemen. Meerdere uitgebrachte albums van gerenommeerde artiesten hebben jouw studio vermeld onder de details van een nieuwe plaat, hetgeen je over de afgelopen jaren vele nieuwe klanten heeft opgeleverd. En gelukkig heb je ondanks het coronavirus, ook de komende maanden de studio bijna volledig volgeboekt om nieuwe opnames te realiseren. 

De agenda voor opnames in je studio staat de komende maanden vol

En alhoewel het voor muzikanten, bands en artiesten vandaag de dag vrijwel onmogelijk is om een venue, concert of festival te vinden, hebben ze in de tussentijd gelukkig niet stil gezeten en zijn er meer dan ooit boekingen bij je binnen gekomen om professionele opnames te maken. Een enorme hoeveelheid aan uiteenlopende artiesten heeft gedurende de afgelopen maanden studiotijd bij je geboekt en ook voor de komende maanden staat je agenda voller dan je normaal gesproken gewend bent.

Om er zeker van te zijn dat je al klanten tevreden houdt, heb je daarom besloten om het nodige te investeren in je studio. Naast het uitbreiden van de faciliteiten voor de artiesten met een uitgebreidere lounge, heb je daarnaast ook bewust besloten om de opname techniek een flinke update te geven. Daarom heb je naast twee nieuwe mengpanelen met meerdere kanalen ook nieuwe microfoons aangeschaft om net dat extra beetje kwaliteit te kunnen geven, wanneer er weer nieuwe opnames plaatsvinden.

Met de instrument microfoons van Shure kun je een beter geluid garanderen

Zo heb je onder meer speciale Shure SM57 microfoons aangeschaft. Dit zijn bijzondere instrument microfoons die garant staan voor een uitstekende opnamekwaliteit. Door de beperkte opname van omgevingsgeluiden en een fantastische heldere opnamekwaliteit zijn deze microfoons de perfecte aanvulling op jouw bestaande verzameling microfoons. Artiesten zijn namelijk bijzonder specifiek wanneer het aankomt op de specifieke sound van een band en alle instrumenten dienen daarom perfect te worden opgenomen. Alleen op deze manier kan de specifieke identiteit van elke muzikant herkenbaar zijn op het nieuwe album.

Met de SM57 blijven achtergrondgeluiden onopgemerkt vanwege een speciale cardioide richtkarakteristiek die zich richt op de geluidsbron. Het geluid wordt opgevangen door de voorkant van de microfoon, waardoor feedback en andere geluiden vrijwel te verwaarlozen zijn. Hierdoor garandeert deze microfoon van Shure een vanaf nu onmisbare aanvulling te zijn om instrumenten op een perfecte manier op te kunnen nemen!

Over de auteur