Nieuwe trends in flexibel wonen

trends in flexibel wonen

Thuiskomen moet inhouden dat jij je meteen op je gemak voelt en daarbij speelt de inrichting een grote rol. Flexibel wonen houdt in dat er sfeer is in de woning, maar dat je ook weinig onderhoud verlangt zodat je niet meteen weer met huishoudelijke klussen hoeft te beginnen als je moe bent. We hebben twee voorbeelden voor je: PVC vloeren en raamdecoratie.

PVC vloeren 

PVC staat voor polyvinylchloride, een kunststof die onderhoudsvriendelijk is en een natuurlijke uitstraling heeft. Er is een ruim assortiment zodat je altijd iets vindt dat bij jouw inrichting past. PVC is plastic en dit betekent dat het sterk is en bijzonder lang meegaat, maar ook erg flexibel is. Je kunt bij een PVC vloer dan ook kiezen voor de warme uitstraling van parket, het artistiek effect van een Terrazzo vloer, een vloer van ‘houten planken, maar ook de strakke look van het moderne beton. PVC is dun, stil warm en eenvoudig te installeren. Er zijn diverse systemen waaronder een kliksysteem wat de snelheid van het leggen enorm bevordert. De PVC vloer kenmerkt zich door slijtvastheid en is waterbestendig. Het voelt in alle uitvoeringen ook comfortabel. Een PVC vloer kan je door de grote keuze in uitvoering overal laten leggen van de badkamer tot de woonkamer. 

Door de aard van het materiaal is een PVC vloer erg eenvoudig om schoon te houden. PVC is watervast, dus een ongelukje is snel herstelt en het stofvrij houden van de vloer is ook geen zware klus. En de prijs? Laat je maar eens verrassen wat een vloer die vele jaren meegaat moet kosten. PVC heeft beslist veel voordelen.

Raamdecoratie 

Onlangs nog in een leegstaande woning geweest? Het eerste wat je dan opvalt is dat een dergelijke ruimte er naargeestig en klein uitziet. Dat heeft ook veel te maken met het licht. Het is zo vanzelfsprekend dat er raamdecoratie is dat je bijna vergeet hoe belangrijk dit is voor een goede sfeer in huis. Maar bij flexibel wonen hoort meer dan gezelligheid alleen. Ook voor raamdecoratie moet gelden dat het bijdraagt aan jou woongemak maar niet te veel tijd of onderhoud vergt. 

Raamdecoratie gebruik je om te voorkomen dat er zonlicht op een vervelende manier binnenvalt maar ook omdat je meer privacy binnen wilt. Voor iedere situatie is er een passende oplossing te vinden. De tijd dat ieder raam moest zijn voorzien van vitrage en zware overgordijnen is echt voorbij. Bij flexibel wonen kan je uit diverse opties kiezen.

Plisségordijnen zijn weer helemaal in en bijzonder verfijnd. Plissé betekent dat de stof ingeweven plooien heeft. Door luxe stoffen te plooien kunnen er verschillende structuren ontstaan die uniek zijn. Je kan kiezen uit diktes en transparantie. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor de woonkamer. 

Rolgordijnen zijn zeer populair als het aankomt op flexibel wonen en dat is ook zeer logisch. Een rolgordijn kan je tegenwoordig in vele soorten en kleuren kopen. Luxe materialen geven een chique effect terwijl het gemak van een rolgordijn behouden blijft. Er zijn ook exemplaren met een motortje zodat je deze van afstand kan bedienen. De keuze in raamdecoratie wordt ook steeds flexibeler.