De voordelen van een PVC vloer in huis

pvcvloeren.nl

Als het tijd is om te bepalen welke vloer in huis gelegd moet worden kan dat al eens tot heel wat discussies leiden. Er zijn dan ook tal van opties. Absoluut één van de meest aantrekkelijke van die opties is de zogenaamde PVC vloer. Een dergelijke PVC vloer is gemaakt van polyvinylcholoride en is een stevige, slijtvaste en kwaliteitsvolle vloer. Wat zijn dan de grote voordelen van een dergelijke vloer?

Demping van geluiden

Een grote reden waarom PVCvloeren ook in kantoorpanden populair zijn is het feit dat dit type vloer geluiden dempt. Een eigenschap die niet alleen handig is op kantoor, maar ook thuis als je bijvoorbeeld te maken hebt met onderburen. Eens iets laten vallen, de kinderen die aan het spelen zijn of je uitleven op de singstar: met een PVC vloer in huis hoef je er allemaal net wat minder rekening mee te houden.

Lekker warm

Heel wat mensen kiezen in hun interieur voor een houten vloer omdat deze een natuurlijk vibe aan het hele interieur geeft. Een houten vloer is echter relatief koud en voelt ook niet altijd even comfortabel aan. Kiezen voor een PVC vloer is kiezen voor een warme en comfortabele vloer. Geknipt voor mensen die bijvoorbeeld graag blootsvoets of in sokken door het huis rondlopen.

Slijtvast

Als je een vloer legt spreekt het voor zich dat je dat in de eerste plaats ook doet voor de lange duur. Het is dan ook op die lange termijn dat de echte kracht van de PVC vloer naar voren komt. Het is immers een zeer slijtvaste vloer dankzij het sterke materiaal. Dat betekent dat zaken zoals krassen of deuken geen kans krijgen en slijtagesporen vele jaren op zich laten wachten. Zaken waar je bij een houten vloer enkel maar van kunt dromen.

Nog enkele andere voordelen

Een PVC vloer is bijzonder gemakkelijk te onderhouden. Deze gladde vloer kan vlot schoongemaakt worden en kan bovendien ook in vochtige ruimtes geplaatst worden. Daarnaast is er geen enkel ander type vloer zo gemakkelijk te vervangen. Gaat je verhuizen? Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om de oude vloer uit de woning te halen en gewoon mee te nemen naar de nieuwe woonst.