De herfst is de periode van het jaar waarin de bladeren vallen, alles tot rust komt en gezelligheid steeds belangrijker wordt in huis. Dat wil echter niet zeggen dat je niet van je tuin kan genieten tijdens deze maanden! Er zijn tal van manieren om de herfst nog gezelliger te maken, zonder daarvoor altijd binnen te moeten verblijven.

Wil je ook in de herfst volop van je tuin genieten? Dan kunnen de volgende vijf tips je zeker en vast helpen!

De beste tips voor een gezellige tuin in de herfst

1. Ga voor een leuke inrichting

De tuin is dan wel een plaats waar natuur een beetje wil kan groeien, dat wil niet zeggen dat het er als een jungle uit moet zien. Voor een gezellige herfst is het een goed idee om te kiezen voor leuk meubilair zoals ligzetels en een terrastafel onder het overdak. Op die manier kan je, als de temperaturen dat nog toelaten, genieten van de frisse herfstlucht en het prachtige uitzicht op je tuin!

2. Verwarming is een must

Bij gezelligheid denken we allemaal aan lekker knus met de familie voor te televisie hangen, maar het kan ook in de tuin! Kies voor een goede verwarming op het terras, zodat je ook op koudere dagen nog van een aangename sfeer kan genieten. Er zijn heel wat verschillende soorten verwarming verkrijgbaar: van elektrische vuurtjes tot kleine kacheltjes die op houtpellets werken en staande verwarming, de mogelijkheden zijn zo goed als oneindig!

3. De juiste kleuren zijn erg belangrijk

Welke keuzes je ook maakt op het vlak van meubilair en decoratie of verwarming, de juiste kleuren kiezen is essentieel. In de herfst is het de moeite waard om de natuurlijke tinten te kopiëren: bordeaux-rood, verschillende tinten bruin en nog vele andere zijn enkele goede voorbeelden. Verwerk je deze in de meubelstukken op het terras en andere elementen, dan wordt de herfst ongetwijfeld een stuk gezelliger!

4. Loungesets als basis voor een gezellig, herfstig terras

Weet je niet zo goed welke meubelstukken je moet kiezen voor in de herfst? Dan kan je gaan voor een loungeset. Loungesets van Van Der Garde Tuinmeubelen bestaan doorgaans uit tafeltjes, zetels en stoelen die perfect bij elkaar passen, waardoor je dus niet zelf op zoek moet gaan!

Over de auteur