De herfst komt er bijna weer aan, en dat betekent heel wat voor de inrichting van je tuin en woning. Iedereen die een beetje bezig is met de inrichting van zijn of haar woning, weet hoe belangrijk het is om er het beste van te maken. Niet alleen zal de look en feel van de woning dan verbeteren, het is ook veel aangenamer om er effectief in te leven!

Wat kan je nu doen om de woning en tuin een opkikker te geven en ze klaar te maken voor de gezellige herfst? Het volgende overzicht geeft enkele handige tips!

Een gezellige woning voor een knusse herfst

De herfst is de periode van het jaar wanneer alles een beetje in zichzelf begint te keren, maar dat wil niet zeggen dat de inrichting van je woning en tuin stil moet vallen. Enkele leuke tips om je huis klaar te maken voor de herfst:

– Een gezellige woonkamer is heel wat waard

Wie denkt aan de herfst, denkt ongetwijfeld aan samenzijn met de familie in de woonkamer, genietend van het haardvuur en de prachtige kleuren die zich in de tuin ontvouwen. Natuurlijk wordt dat nog beter als de woonkamer zelf mooi is ingericht, en dat kan door warme, herfstige kleuren te gebruiken bij decoratie en meubilair. Rood en bruin zijn goede voorbeelden van tinten die je meer in huis wil halen tijdens de herfst!

– Praktische voorbereidingen

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je een beetje organiseert als de herfst eraan zit te komen. Zo kan je bijvoorbeeld je tuin nog een laatste beurt geven: het gras maaien, de boeken en haag snoeien, het zijn allemaal zaken die te buitenzijde van je woning herfstklaar maken. Ook het inslaan van brandhout, verkrijgbaar op websites als Openhaardhout-gigant.nl, is een goed idee om jezelf veilig te stellen voor de koudere periodes van het jaar!

– Je terras speelt ook een rol

Hoewel we het grootste deel van de herfst en winter natuurlijk binnen doorbrengen, is er geen reden om de tuin en het terras niet uit te rusten met goede voorzieningen. Van staande verwarming voor onder het terras tot extra verwarmende ligzetels om eventjes ontspannen tijdens een warmere dag, het zijn allemaal zaken die de aankomende herfst zoveel knusser zullen maken!

Over de auteur