Gordijnen of jaloezieen: wat hang jij thuis voor je raam?

raamdecoratie

Tijd voor (nieuwe) raamdecoratie? Tegenwoordig is er een enorm aanbod, passend bij iedere woonstijl. Je kunt kiezen voor allerhande soorten gordijnen of gaan voor jaloezieen. We zetten even enkele verschillende mogelijkheden op een rij.

Traditionele gordijnen en overgordijnen

Transparante gordijnen, ook wel vitrage genoemd, zorgen voor een subtiele lichtinval die sfeer geeft aan je interieur. Inbetweens daarentegen zijn iets minder transparant, maar laten nog wel het licht binnen en houden nieuwsgierige blikken op afstand. Wil je een warme, gezellige sfeer in huis in combinatie met een sterk verduisterende en zelfs isolerende werking? Misschien zijn overgordijnen dan wel iets voor jou.

Laat maar rollen!

Rolgordijnen als raamdecoratie zijn erg praktisch. Je hebt de keuze uit verschillende soorten al dan niet verduisterende stoffen en ze passen op de meeste types ramen. Er bestaan zelfs duo rolgordijnen met het gebruiksgemak van een rolgordijn en het effect van jaloezieen. Op die manier kan je spelen met lichtinval.

Liever minder vlak?

Vouwgordijnen geven een trendy uitstraling aan je interieur. Ze bestaan in een ruim assortiment aan stoffen en breedtes. Ze zijn bovendien wasbaar en elektrische bediening is mogelijk. Wil je een hogere isolatiewaarde en speelt geluiddemping voor jou een rol? Plissé gordijnen zijn dan de ideale raamdecoratie. Ze kunnen zelfs in beide richtingen bediend worden, afhankelijk van jouw voorkeur.

Horizontale lamellen

Horizontale jaloezieen zijn de klassieker op vlak van raamdecoratie. Je kunt de lichtinval uitstekend regelen en ze bieden de nodige privacy. Ze passen bij elke interieurstijl en zijn ook makkelijke schoon te houden. Je kan kiezen uit verschillende bedieningsmogelijkheden. Jaloezieen zijn er in verschillende soorten. Er bestaan aluminium of PVC jaloezieen, ideaal voor vochtige ruimtes. Of je kunt kiezen voor houten jaloezieen in verschillende houtsoorten en kleuren.

Shutters

Shutters zijn een soort binnenluiken met horizontale lamellen die verstelbaar zijn en die je niet enkel kunt kantelen, maar ook vaak kunt wegklappen en openen. Je krijgt als het ware een vakantiegevoel. Ze zijn erg onderhoudsvriendelijk.

Kers op de taart

Wat je ook kiest als raamdecoratie, altijd krijgt je woonst er een meerwaarde door. Gordijnen of jaloezieen? Voor sfeer en gezelligheid alvast steeds een dikke 10.