Raamdecoratie moet niet alleen praktisch zijn, maar er ook mooi uit zien. Dit betekent niet alleen dat de raamdecoratie bij de rest van je interieur past, maar ook zeker dat de raamdecoratie bij de laatste woontrends aansluit. Ben jij benieuwd met welke trends je op dit moment rekening moet houden bij het doen van een aankoop? Lees dan snel verder, want op deze pagina worden de drie populairste raamdecoratie trends van dit moment beschreven.

#1: Houten jaloezieën

Enkele jaren geleden had iedereen aluminium jaloezieën voor de ramen hangen. Aluminium jaloezieën zijn erg praktisch, maar ze zien er niet zo mooi en sfeervol uit. Wil je sfeervolle jaloezieën kopen, dan kun je beter jaloezieën van hout aanschaffen. Jaloezieën van hout hebben een warmere en meer trendy uitstraling dan jaloezieën van aluminium en zijn bovendien gemakkelijk te combineren. Het maakt niet uit wat voor stijl jouw inrichting heeft, want jaloezieën passen hier eigenlijk altijd wel bij.

#2: Stoffen gordijnen

Ze zijn even iets minder populair geweest, maar de stoffen gordijnen zijn weer helemaal terug. Zeker de gordijnen met een zacht stofje en een opvallende kleur zijn op dit moment erg populair. Je kunt zelfs gordijnen aanschaffen van materialen als velours, om helemaal mee te gaan met de woontrends van dit moment. Velours is namelijk helemaal hip, zowel in de modebranche als in de woonbranche. De materiaalsoort velours wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij andere meubelstukken, waaronder banken en fauteuils.

#3: Plisségordijnen

Tot slot zijn plisségordijnen weer helemaal hip en dit komt vooral omdat deze raamdecoratie zo subtiel is. Een plisségordijn houdt de zon minder goed tegen, maar verbetert wel je privacy in huis. Schaf je echter een duette gordijn aan, dan kun je de raamdecoratie ook gebruiken om de zon buiten de deur te houden. Duette gordijnen hebben namelijk niet een enkele laag stof, maar een dubbele laag. Hierdoor komt de zon minder goed door het gordijn heen, zoals bijvoorbeeld bij plisségordijnen meer het geval is.

Over de auteur