Wie naar een nieuwe vloer op zoek gaat, zal voornamelijk veel informatie op het internet lezen over gietvloeren en laminaat vloeren. Er wordt nog weinig aandacht gegeven aan ESD vloeren, maar wij verwachten dat daar snel verandering in komt. In dit artikel vertellen we jou meer over de voordelen van een ESD vloer.

Wat is een ESD vloer precies?

De meeste mensen zijn niet bekend met een ESD vloer. Een ESD vloer, ook wel een antistatische vloer genoemd, is een gietvloer dat bestaat uit epoxy en polyurethaan. Deze materialen hebben als voordeel dat ze statische elektriciteit snel wegvoeren. Op deze manier voorkom je storingen, kortsluitingen en beschadigingen aan alles wat in jouw huis elektriciteit nodig heeft.

Wanneer je voor een ESD vloer kiest, kun je uit verschillende topcoatings kiezen. Zo kun je kiezen voor een topcoating met anti-sliplagen en andere afwerkingen.

De voordelen op een rijtje

Dan wordt het nu tijd voor de voordelen van een ESD vloer. Een ESD vloer is onderhoudsvriendelijk. Je hoeft weinig onderhoud te plegen en de vloer gaat jarenlang mee. Daarnaast is de bovenlaag van de vloer glad, waardoor het voor eenheid zorgt. Een ander voordeel, die zeker van belang is voor jonge gezinnen met kinderen, is dat de vloer eenvoudig schoon te houden is.

Op het internet vind je verschillende aanbieders voor ESD vloeren. Het is slim om prijzen te vergelijken en te kijken waar je de beste deal kunt vinden. Daarnaast raden we jou altijd aan om een showroom te bezoeken, zodat je een beter beeld krijgt van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

Over de auteur