Met een industriële keuken heb je een echte blikvanger in huis

De industriële keuken is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. En het is slechts één van de vele stijlen waaruit je kunt kiezen als je een keuken aan wilt schaffen. De stijl van de keuken wordt vaak bepaald door de stijl van het interieur, het type woning en natuurlijk ook smaak. Het goede nieuws bij industriële keukens is dan dat het een bijzonder flexibele stijl is die met veel andere elementen te combineren is.

Wat is een industriële keuken?

Industriële keukens worden vaak onder de noemer moderne keuken geplaatst, maar eigenlijk is dit onterecht. Ze bootsen namelijk een stijl na van veel eerder. Als je de industriële keuken binnenstapt, dan heb je het gevoel dat je een oude loods binnenkomt of een oud fabrieksgebouw. Dat komt doordat er veel gebruik gemaakt wordt van beton, roestvrij staal en bakstenen. Je treft er vaak gietvloeren in aan, roestvrij stalen balken en -ornamenten en een muur waarvan de stenen nog zichtbaar zijn. De apparaten zijn van een glanzend lichtgrijs metaal, zodat je het idee krijgt een restaurantkeuken binnen te stappen. Industriële keukens komen daarom stoer en robuust over en zijn een schitterende toevoeging aan je woning.

De toepassingen

Omdat in de industriële keuken moderne- en ouderwetse elementen worden gecombineerd, kan deze prima passen in zowel oudere als nieuwere woningen. Het is wel zo dat ze het beste aansluiten bij een woning met een wat moderner of strakker interieur. Industriële keukens zijn minder geschikt voor woningen met een klassiek interieur, bijvoorbeeld. Dat gezegd hebbende is de industriële keuken wel zo flexibel dat deze kan worden aangepast op de woning waarin hij wordt geplaatst. Het is een schitterende stijl om contrasten mee te creëren, bijvoorbeeld door een tafel van steigerhout te plaatsen of planten toe te voegen. Als je een goede adviseur hebt, dan kan deze vast een industriële keuken voor je ontwerpen die nauwkeurig aansluit bij je interieur.

Welke andere stijlen zijn er?

Natuurlijk is de industriële keuken niet de enige stijl die je tot je beschikking hebt. Wil je graag een moderne keuken, dan kun je denken aan beton of hout, strakke lijnen, hoogglans kleuren en een minimalistische uitstraling. Ook hebben moderne keukens vaak geen handgrepen. Ga je toch liever voor een authentieke stijl, dan is de landelijke keuken of de klassieke keuken een goed idee. Deze herken je aan de versieringen, natuurlijke materialen en gezellige sfeer. De mogelijkheden die je hebt zijn groot.

Is een industriële keuken wat voor jou?

Dit is een vraag die je zelf het beste beantwoordt. Industriële keukens zijn in veel situaties in te passen en dat betekent dat deze keuze aankomt op smaak. Als je de industriële keuken nu mooi vindt, vraag je dan wel af of die over 10 jaar nog zo zal zijn. Het is een unieke en uitzonderlijke stijl die mogelijk snel weer uit de mode raakt. Bij twijfel ga je op zoek naar voorbeelden en beoordeel je zo wat je wilt. Een ding is zeker: industriële keukens mogen gezien worden.