Maak je tuin winterklaar met deze tips en tricks

Het kwik daalt, de verwarming kan (bijna) weer aan en de plaids worden uit de kast gehaald; winter is coming. Hoewel de temperatuur in de zomer een stuk prettiger is, heeft de winter ook wel weer z’n charme. Lekker naar buiten kijken terwijl de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen en de rust van buiten over je heen daalt. Het is belangrijk om uw prachtige zomertuin optimaal voor te bereiden op de strenge winter. Met deze tips en tricks gaat dit je zeker lukken!

#1 Een knusse tuinkamer
Met een woonserre of tuinkamer kunt u tijdens de wintermaanden genieten van een natuurlijke omgeving en uitzicht over uw eigen tuin. Een tuinkamer is een uitbouw van uw woning met grote ramen, deuren en eventueel een glazen uitschuifpui. Zo geniet u ook in de winter van uw prachtige tuin!

#2 Bescherm de bloemen en planten
Heb je de tuin in de lente verwend met prachtige bloemen? Dan is het belangrijk dat deze kleurrijke toevoeging niet verloren gaat door een strenge winter. Ga daarom na of uw nieuwe bloemen tegen vorst kunnen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het aan te raden om de bloemen en planten af te denken met een rietenmat of doek. Zo blijft uw flora lekker beschermd en kunt u volgend jaar weer optimaal genieten van een mooie tuin!

#3 Vergeet de buitenkranen niet
Het komt vaak voor dat de kranen buiten niet worden afgesloten. Het resultaat is schade aan de waterleiding met reparatiekosten als gevolg. Om dit te voorkomen is het verstandig om de buitenkranen af te sluiten. Zorg voordat je de kraan afsluit dat al het water uit de kraan weg is. Dit kan met een vorstventiel. Sluit daarna de kraan af en klaar is Kees.

#4 Verspil geen energie!
Het is niet alleen belangrijk om uw tuin winterklaar te maken; houd ook de winter buiten de deur van uw woning. Ga daarom na of uw woning optimaal geïsoleerd is zodat u zo min mogelijk energie verspilt tijdens het opwarmen van de woonkamer, keuken of slaapkamer. Wilt u ook uw woning een opknapbeurt geven? Dan is het laten plaatsen van nieuwe gevelbekleding aan te raden. Hiermee creëert u een geheel nieuwe uitstraling!