Maak je trap veiliger en mooier met anti slip strip

trappen

De trap is een onderdeel in het huis en binnen het interieur dat eigenlijk gek genoeg niet altijd even serieus wordt genomen. Natuurlijk is een trap essentieel en functioneel, maar er wordt aan het design en de inrichting niet zoveel aandacht besteed als aan andere onderdelen en ruimtes in huis. De trap is echter in zeer veel huizen een van de meest belopen ruimtes en verdient daardoor zeker de aandacht. 

Uiteraard is een van de belangrijkste onderdelen van de trap de veiligheid. Het is belangrijk dat iedereen ongeacht leeftijd en omvang veilig de trap op en af kan. Een item dat hier goed bij kan helpen en wat daarnaast ook nog eens zeer praktisch is, is een rubber anti slip strip. De strip zorgt voor extra grip op de trap en kan zeer gemakkelijk op de tredes bevestigd worden.

Rubber anti slip trap strip is eenvoudig zelf te bevestigen op de trap

Een rubber anti slip strip voor op de trap is zeer eenvoudig zelf te monteren zonder dat hier ingewikkelde installaties en montage bij komt kijken. Het rubber materiaal is vuil- en waterafstotend en daarnaast ook makkelijk op maat te knippen. Je kan het design met betrekking tot de kleur zelf uitkiezen en je kan er verder voor kiezen om de strip over de gehele breedte van de trap te laten lopen, of alleen in het midden, waar de voeten op de trap worden geplaatst.

Tip: Antisliprubbertape.com

Wanneer je onderhoud aan de trap verricht met betrekking tot het schuren en opnieuw lakken, zijn de trips eenvoudig te verwijderen zonder dat dit schade op de trap maakt. In sommige ouderwetste trappen is de rubber strip in-gevreesd, wat een stuk minder praktisch is en ook lelijke inkepingen op de trap achterlaat.

Anti slip tape beschermt de laklaag

Vooral wanneer je kinderen in huis hebt wordt de trap nog weleens als glijbaan of speeltuin gebruikt, wat zeer gevaarlijke situaties kan opleveren. Door gebruik te maken van een anti slip trap strip, worden de kinderen automatisch afgeremd ongeacht het schoeisel dat gedragen wordt. 

Leestip: trap veilig maken

Het rubber materiaal zorgt daarnaast ook nog eens voor een dempende en geluid verlagende werking, waardoor het geluid van voeten op de trap ook minder wordt. De strips worden bevestigd op de meest intensief belopen plekken van de tredes en vormen bovendien bescherming tegen de verf en de lak op de trap, waardoor de trap ook onderhoudsarmer wordt wanneer er gebruik van de rubber anti slip tape gemaakt wordt.