Een wandklok is een belangrijk component binnen het interieur

wandklok

De inrichting van een huis of kamer is voor veel mensen een leuke onderneming. Er zijn tal van onderdelen waar je rekening mee dient te houden en waar je uit kan kiezen wanneer het gaat om kleuren, meubilair of diverse interieur attributen. Een van de onderdelen die niet alleen functioneel is, maar ook met betrekking tot de uitstraling en het design een rol speelt in het interieur, is de klok

Er zijn duizenden verschillende klokken die in de loop der jaren geproduceerd zijn. De meest populaire variant van klokken die je tegenwoordig in verschillende huizen en ook kantoren tegenkomt, is de wandklok. Ook binnen de productgroep wandklok zijn er verschillende soorten en stijlen van elkaar te onderscheiden. De wandklok kan een ruimte een specifieke sfeer of uitstraling geven en is een niet te onderschatten component binnen de inrichting van het interieur.

Er zijn diverse onderdelen waar je op moet letten bij de aanschaf van een wandklok

De keuze voor een wandklok is niet iets dat over een nacht ijs gaat. Als gezegd is het belangrijk dat je de sfeer van de ruimte en andere onderdelen binnen een ruimte ook in gedachten houdt bij het uitkiezen van een klok. Zo is het bijvoorbeeld goed om ook het materiaalgebruik in de ruimte op elkaar af te stemmen. Wanneer je een ruimte hebt met diverse houten interieur onderdelen, zoals een kast en een bank dan kan een houten wandklok hier erg mooi bij aansluiten. 

Naast het materiaalgebruik, is ook de kleur natuurlijk een niet te onderschatten onderdeel met betrekking tot het aanzicht van de klok en de rol in de ruimte. Dit betekent echter niet dat je de kleur altijd moet matchen met andere onderdelen. Soms kan het juist erg mooi staan wanneer je kiest voor een contrasterende kleur met de muur, zodat de klok de muur als het ware opbreekt en er nog meer uitspringt. Een zwarte klok op een witte muur kan soms voor prachtige effecten zorgen.

De functie van de klok verschilt per ruimte

De meeste wandklokken onderscheiden zich tegenwoordig op het gebied van design, maar dit is natuurlijk niet de enige functie van de klok. Uiteraard gaat het natuurlijk om het aflezen van de tijd en deze functionaliteit is dan ook relatief afhankelijk ten opzichte van de ruimte waarin je de klok ophangt. In een zit- of woonkamer, is het design wellicht een stuk belangrijker, maar in de slaapkamer is het vooral belangrijk dat de klok goed leesbaar is en niet te abstract is en dat ook het uurwerk niet te veel geluid maakt. 

In de keuken, is het bijvoorbeeld handig om voor een wandklok te kiezen waar ook de minuten goed op te zien zijn, zodat de klok ook gebruikt kan worden als een timer om de pasta of bijvoorbeeld eieren te koken. Door hier rekening mee te houden kun je het design en de functionaliteit met elkaar combineren voor de beste keuze.