De voordelen van kunststof deuren 

Als je deuren aan vervanging toe zijn, vraag je je misschien af voor welk materiaal je het beste kunt kiezen. Hout heeft natuurlijk een hele mooie en warme uitstraling maar helaas heeft dit product wel veel onderhoud nodig. Als de regen (waar we in 9 van de 10 jaren toch meer dan genoeg van hebben) langdurig op je houten deur staat, kan deze nog wel eens gaan werken of lelijk worden. Kunststof is dan by far de betere keuze. Er zijn namelijk tal van voordelen van kunststof deuren te benoemen. In dit artikel vertellen we er meer over.  

Waarom kiezen voor kunststof deuren?

Steeds meer mensen kiezen, als ze hun deuren laten vervangen, voor kunststof deuren. Dat is natuurlijk ook wel logisch gezien de vele voordelen van kunststof. Daarnaast is kunststof ook nog eens in tal van kleuren leverbaar dus er is altijd wel een passende kunststof deur voor jouw huis en de uitstraling hiervan te vinden. Zelfs als je toch naar hout neigt, is dit in een kunststof uitvoering mogelijk. Er zijn namelijk kunststof kozijnen met een houtnerfstructuur leverbaar. Op deze kozijnen wordt de nerfstructuur van hout nagebootst, waardoor een natuurlijk effect ontstaat. Van een afstandje zijn deze kunststof kozijnen niet van echt hout te onderscheiden. Zo heb je toch de warme en fijne uitstraling van hout maar kun je wel genieten van de voordelen van kunststof. 

De voordelen van kunststof deuren op een rijtje

Zoals aangegeven hebben kunststof deuren tal van voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Kunststof deuren zijn een duurzame keuze

Zeker in de huidige tijd is het belangrijk dat we het milieu hoog in het vaandel hebben staan. We kunnen daar allemaal een steentje aan bijdragen door bijvoorbeeld te kiezen voor kunststof. Dit materiaal gaat niet alleen jarenlang mee maar daarnaast zijn kunststof deuren ook nog eens recyclebaar wat natuurlijk weer goed is voor het milieu. Met kunststof deuren maak je dus een zeer duurzame keuze. 

  • De hoge isolatie van kunststof deuren

Kunststof deuren hebben in combinatie met HR ++ of triple glas een akoestische (geluid) en thermische isolatie (warmte/kou). Deze deuren zijn voorzien van luchtkamers en voldoen aan de hoogste isolatiewaarden. Hierdoor gaat weinig warmte verloren waarmee je dus een aanzienlijke energiebesparing kunt realiseren. 

  • Kunststof deuren zijn onderhoudsarm

Het grote voordeel van kunststof deuren is dat deze onderhoudsarm zijn. Je hoeft deze deuren dus niet één keer in de zoveel jaar te schuren en te schilderen wat je zeer veel tijd en geld scheelt. 

  • Kunststof deuren zijn brand- en inbraakveilig

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een kunststof achterdeur of een kunststof voordeur, beide opties zijn brand- en inbraakveilig. Een materiaal als kunststof is namelijk moeilijk ontvlambaar en daarnaast ook nog eens zelfdovend. Zeker als je het vergelijkt met een houten deur is een kunststof deur zéér brandveilig. Daarnaast is kunststof een zeer robuust materiaal waar je als inbreker niet zomaar doorheen komt. De deuren zijn zo goed als niet uit de scharnieren te tillen en in combinatie met een VGK keurmerk en een Politie Keurmerk Veilig Wonen is het voor ongenode gasten zo goed als onmogelijk om binnen te komen.