Lastige klus? Vraag een loodgieter!

loodgieter

Een loodgieter heeft een breed terrein als het gaat om werkzaamheden in en om het huis en ze zijn vaak onmisbaar bij het aanleggen of de reparatie van waterleidingen. Dit kunnen de leidingen zijn van kranen, de waterafvoer van badkamer, toilet en keuken, maar ook reparatie of vervanging van het riool of de installatie van een verwarmingsketel of het controleren en schoonhouden van dakbedekking en regenpijpen.

Bij nieuwbouw of verbouw is een loodgieter vrijwel onmisbaar. Bij nieuwbouw worden de leidingen nog voor het opleveren van het huis gelegd en heeft de loodgieter alle ruimte om de leidingen vakkundig aan te leggen. Individuele aanpassingen van de bewoner of opdrachtgever zijn eenvoudig door te voeren en middels een duidelijke tekening is het ‘voor later’ overzichtelijk hoe de leidingen liggen. Lastiger is het bij de verbouwing van een bestaand (oud) huis.

Vaak is het openmaken van de vloer bij een verbouwing van bijvoorbeeld een badkamer geen probleem en zijn de tegeltjes er in een middagje breken wel uit. Maar hoe leg je nieuwe waterleidingen vakkundig aan zonder een waterballet? En welke pvc leidingen zijn nodig om het toilet altijd en probleemloos te kunnen gebruiken? Een erkend loodgieter weet waar hij het over heeft en installeert vakkundig de leidingen op de goede plek.

Tijdens het verbouwen is soms de riolering deels aan het vergruizen en oplossen. Dan zit je met een nare en stinkende ontdekking op het meest ongelegen moment. Ook kan je tijdens boor- of freeswerkzaamheden verrast worden door een waterleiding in de muur op een plek die je niet had verwacht. Dan is het fijn als een vakkundig loodgieter het probleem kan verhelpen, ook al is het weekend of wat later op de avond.

Ook voor het aanleggen van een compleet nieuwe CV installatie kan je voor problemen komen te staan. Leidingen die anders aangelegd moeten worden dan in eerste instantie bedacht of koppelingen die niet standaard uitgevoerd kunnen worden kunnen – zeker in een oud huis – voor hoofdbrekens zorgen. Het kost veel tijd op een oplossing te zoeken terwijl een loodgieter vakkundig en snel de oplossing biedt.

Heb je plannen om te verbouwen? Vraag een loodgieter om advies en schakel hem in om bepaalde (lastige) klussen uit handen te nemen. Het scheelt je veel tijd en ergernis én je weet dan zeker dat het goed en vakkundig gedaan wordt. Een loodgieter heeft immers het juiste gereedschap en kan jouw huis in korte tijd van alle gemakken voorzien.

Vaak kan je bij een loodgieter een onderhoudscontract bespreken. Zo’n contract geeft rust: over het schoonmaken van de dakgoten en de jaarlijkse schoonmaak en controle van je cv installatie hoef jij je dan geen zorgen meer te maken.