Last van ongedierte in uw tuin?

ongedierte bestrijden

Veel mensen die in veenachtige gebieden wonen hebben last van ongedierte in hun tuin, denk hierbij aan mollen of woelmuizen bijvoorbeeld. Vervelende dieren omdat ze uw gehele gazon kunnen ruineren. Ongedierte in de tuin is al jaren een ergernis van mensen maar ook van boeren die de grond nodig hebben om geld te verdienen. Hoewel men ook al eeuwenlang bezig is met het bestrijden van mollen en muizen zijn er nog altijd niet veel werkende technieken. Tot een paar jaar geleden want toen kwam men er achter dat carbid ook een goede manier is om ongedierte te bestrijden, en het is nog eens diervriendelijk ook!

Mollen en woelmuizen, een grote ergernis

De dieren die voor de meeste problemen zorgen zijn mollen, woelmuizen en woelratten. Het is niet voor niets dat er vroeger zelfs speciale vakmensen waren zoals mollen- en rattenvangers, tegenwoordig zijn er gelukkig goedkopere oplossingen zoals u in dit artikel zal ontdekken.

Het bestrijden van ongedierte in de tuin

Het verjagen van woelratten en mollen uit de tuin wordt tegenwoordig veel gedaan met elektrische apparaten die schokken veroorzaken, dit kan echter blijvende schade opleveren, ook wordt er nog altijd gekozen voor wrede manieren die de dieren kunnen doden zoals het toepassen van gif. Hoewel de dieren misschien ongewenst zijn is het totaal niet nodig om ze te doden.

Nieuwe technieken om mollen te verjagen

Ondanks dat ongedierte in de tuin al eeuwenlang een ergernis is van mensen over de hele wereld waren en tot een aantal decennia geleden maar een paar oplossingen die goed werkten. Gelukkig kan je nu ook mollen en woelmuizen bestrijden op een manier die ook nog vriendelijk voor de diertje is. Klik op de link in dit artikel en ontdek de mogelijkheden om ongedierte met carbid te verjagen. Dit klinkt wellicht niet diervriendelijk maar dat is het wel. De mollen en muizen in de grond kunnen namelijk niet tegen de sterke geur die carbid afgeeft, hierdoor zoeken de dieren vlug een ander onderkomen.