Kind op komst? Deze nachtlampjes mag je niet missen

Het inrichten van de babykamer is voor veel stellen een prachtig moment. Je kunt dan kiezen voor de sfeer en objecten die jouw kind in de eerste tijd van zijn leven mee zal krijgen. Het is dan ook belangrijk om een keuze te maken die zowel bij jullie als bij het kind zal passen. In dit blog laten we jullie graag kennis maken met de nijntje lampen van ontwerpbureau Mr Maria

De liefste lampen

In de collectie van Mr Maria zul je, onder andere, super leuke lampen ontdekken uit de bekende avonturen van nijntje. nijntje lampen zoals de kleine, draagbare nijntje’s Eerste Licht of de gigantische nijn van meer dan 2 meter hoog. Naast de lampen die vormgegeven zijn als het Nederlandse icoon, kun je bij Mr Maria ook je ogen uitkijken op de lampen zoals de Brown lampen die geïnspireerd zijn door beer Boris uit de prenten van Dick Bruna. 

Deze lampen zullen de perfecte nachtlampjes zijn voor de eerste jaren van je kind. Met de handige bijgeleverde afstandsbediening kun je de lampen van buiten de kamer bedienen om zo een slaaptimer in te stellen en ook een beetje te denken aan het energieverbruik.

Het belang van de juiste verlichting

Het juiste soort verlichting is best belangrijk, vooral voor de kinderkamer. Je wilt natuurlijk niet dat de lamp zo fel is dat deze niet kan dienen als nachtlamp. Daarnaast is een kalme sfeerverlichting ook veel minder zwaar op de ogen van een kind. 

Denk naast sfeerverlichting ook aan functionele verlichting. Dit is verlichting die voor een helder licht zorgt wat bepaalde activiteiten gemakkelijk maakt. Zo zorgt functionele verlichting ervoor dat jouw kleine goed kan zien wanneer er met de blokken gespeeld wordt, wanneer ze een tekening maken en wanneer je een verhaaltje voorleest. 

Niet alleen voor de kinderkamer

De meest logische plek voor zulke verlichting is natuurlijk de kinderkamer. Vergeet echter niet dat een groot deel van ons opgegroeid is met de verhalen van nijntje. Dus heel gek is het niet om deze eye-catchers te verwerken in een modern interieur als sfeerverlichting. 

Naast lampen zul je in de collecties van Mr Maria ook zitzakken, bankjes en poefen vinden van het lieve konijntje. Zo kun je fijn mixen en matchen om het perfecte interieur te verkrijgen!