De vier belangrijkste redenen om voor een hoogpolig vloerkleed te kiezen

hoogpolig vloerkleed

Een kleed met lange draden

Hoogpolige vloerkleden zijn een populair type vloerkleed dat zich in Nederland in een groeiende populariteit mag verheugen. Maar wat is een hoogpolig kleed eigenlijk? Een hoogpolig vloerkleed is een kleed met relatief lange draden ofwel polen. Een hoogpolig kleed heeft diverse voordelen boven een laagpolig vloerkleed. Welke zijn dit precies? In dit artikel lees je alles over de voordelen van een hoogpolig vloerkleed. We hebben de vier belangrijkste redenen om voor dit type kleed te kiezen voor je op een rijtje gezet.

1. Een hoogpolig vloerkleed is lekker zacht

Wellicht het grootste voordeel van een hoogpolig vloerkleed is het feit dat dit type kleden lekker zacht is en erg comfortabel aanvoelt aan de voeten. Op een hoogpolig vloerkleed kun je dan ook prima lopen op blote voeten. Dus houd je van optimaal comfort in de woonkamer, dan is de keuze voor hoogpolige vloerkleden een prima optie voor jou!

2. Vloerkleden met hoge polen zijn lekker warm

Een ideaal kenmerk van hoogpolige vloerkleden is het feit dat deze kleden lekker warm zijn. Het comfort zit hem dus niet alleen in de zachtheid van het hoogpolig vloerkleed, maar ook in de hoeveelheid warmte die deze kleden extra brengen.

3. Veel keuze aan soorten, maten en modellen

Als je een hoogpolig vloerkleed zoekt, zul je merken dat er veel te kiezen valt als het gaat om soorten kleden. Er zijn klassieke vloerkleden, prachtig ontworpen vintage kleden, maar ook moderne en eigentijdse vloerkleden waar je nog jarenlang mee vooruit kunt. Qua maten en uitvoeringen zijn er tal van mogelijkheden.

4. Eenvoudig schoon te houden

Een van de pluspunten van hoogpolige vloerkleden is het feit dat dit type kleed vrij eenvoudig schoon te houden is. Dit doe je door het kleed regelmatig te stofzuigen. Zo blijft het hoogpolig vloerkleed in optimale staat en houd je het kleed oppervlakte goed schoon. Je kunt ook gebruik maken van schoonmaakmiddelen, maar alleen reinigingsmiddelen die specifiek bedoeld zijn voor hoogpolige kleden. Gebruik je schoonmaakmiddelen die niet geschikt zijn voor hoogpolige vloerkleden, dan kan het zijn dat het kleed beschadigd raakt door de chemische bestanddelen. Kijk dus expliciet naar de meest geschikte reinigingsmiddelen die je voor jouw kleed nodig hebt of kunt gebruiken.