Het beginnen aan een nieuwe studie

Het einde van het schooljaar is in zicht. De scripties worden volop afgemaakt, de eindexamens zijn achter de rug en het diploma is in zicht. Voor vele studenten betekent dit de start van een nieuwe uitdaging. Wanneer je net klaar ben op het voortgezet onderwijs, maak je hoogstwaarschijnlijk een stap naar middelbaar- of hoger beroepsonderwijs. Tijdens deze studies stoom jij je klaar voor een bepaald vak, om hier aan het einde van de opleiding een baan in te vinden.

Tijdens de opleiding is het niet alleen veel leren, het is ook veel doen. Zo heb je bijvoorbeeld erg veel huiswerk, maak je verslagen en werk je aan groepsprojecten. Tijdens deze projecten is het de bedoeling om een inzicht te krijgen in het vak. Maar al dat werk, waar maak je dat nu?

Een eigen werkplek in huis

Iedereen leert anders en ieder doet het op zijn eigen manier. De een vindt het bijvoorbeeld erg fijn om in een bibliotheek te werken, terwijl een ander liever thuis aan zijn schoolopdrachten werkt. Wanneer je liever thuis werkt, is het belangrijk om een rustige werkplek te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een bureau met een bureaustoel kopen. Op het bureau kun je al jouw spullen kwijt en kun je aan de slag met je studie.

Wel is het van belang dat wanneer je een bureaustoel gaat kopen, je een juiste koopt. Zo heeft iedere bureaustoel diverse eigenschappen op het gebied van leuningen en een aangepaste houding. Er zijn bureaustoelen die meeveren met je rug om een constante juiste houding aan te houden. Kies het beste voor jezelf!

Een bureau in je slaapkamer

Je wordt al een stuk ouder, het speelgoed kan weg, je wordt een echte man. Het is daarom ook van belang om goed na te denken waar je jouw werkplek wilt creëren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gamehoek in plaats van een werkplek, maar in welke mate ga je dan aan school zitten. Leg de focus op school en denk aan je toekomst. Creëer een eigen werkplek op je slaapkamer zodat je geen afleiding zult krijgen.

Ga jij al op kamers?

Een eigen werkplek op de slaapkamer bij je ouders, het klinkt leuk. Voor sommige studenten is dit alleen niet zo interessant. Je ondergaat namelijk niet alleen een nieuwe uitdaging aan op het gebied van school, je gaat voor jezelf ook een nieuwe uitdaging aan. Sommige studenten willen minder afhankelijk zijn en naast een stap maken op school, ook een stap maken in het leven door op zichzelf te gaan wonen. Op kamers leer je jezelf op een andere manier kennen en zal je voor jezelf moeten zorgen. Ben jij klaar voor een volgende stap in je leven, denk hier dan eens over na!