De manier waarop sloten werken is voor vele jaren weinig aan veranderd. Sloten werken immers gewoon goed en doen wat we ervan verwachten. Echter zijn er ook dingen die we niet kunnen doen met de traditionele sloten. Als er bijvoorbeeld iemand voor de deur staat en we willen hen binnenlaten dan is dit niet mogelijk. Ook kunnen we niet bijhouden wie en wanneer met een sleutel binnenkomt in huis. Slimme sloten kunnen onze verwachtingen wat we met een slot kunnen doen veranderen. Zij kunnen immers alles wat je met een normaal slot kan doen en tevens de extra dingen die we zojuist hebben besproken. Net zoals slimme thermostaten hebben veranderd hoe we onze verwarming reguleren zullen slimme sloten ongetwijfeld gaan veranderen hoe we onze deuren open- en dichtmaken in de toekomst.

Laten we daarom eens twee verschillende slimme sloten bekijken waarmee het mogelijk is om je voordeur open te maken met je smartphone.

August smart lock

De August smart lock is eigenlijk niet een slim slot, maar een apparaat wat over een bestaand slot heen geplaatst kan worden. Het apparaat maakt een connectie met je smartphone door middel van bluetooth en wordt vervolgens bediend met behulp van een app. Een voordeel van de toepassing is dat deze het gemak verhoogd waarmee een deur geopend kan worden. Hier hoeft immers geen sleutel meer voor gebruikt te worden. Bovendien kan je mensen die ook de app op hun telefoon hebben geïnstalleerd toestemming geven om de voordeur van je woning open te maken. Hierdoor kan je tijdelijke toegang tot je huis verschaffen terwijl je zelf niet thuis bent. De app helpt je ook te waarschuwen wanneer de deur niet op slot is gedaan. Deze vergissing kan vervolgens op afstand gecorrigeerd worden.

Goji smart lock

Net zoals bij alle andere slimme sloten kan ook de Goji smart lock bijhouden wie er op welke tijdstippen door de voordeur het huis betreedt. Deze informatie wordt bijgehouden via de app waar jij als huiseigenaar precies kan zien wie en hoe laat iemand binnen is gekomen. De Goji smart lock gaat hier nog een stapje verder in en maakt zelfs een foto van iedereen die het huis betreedt. Op deze manier wordt het natuurlijk wel heel moeilijk voor je kinderen om te liegen hoe laat zij thuis zijn gekomen de nacht ervoor of om stiekem vriendjes of vriendinnetjes mee naar binnen te sluipen.

Bron: www.deslotenmakerspijkenisse.nl

Over de auteur