Innovatieve woongadgets

Woongadgets zijn erop gericht om meer comfort te bieden in een woning. Comfortabiliteit is het voornaamste uitgangspunt, met plezier als bijkomend verkoopargument. Neem bijv. de nieuwste koelkast van Samsung uit de Smart Hub series. Tijdens de CES techbeurs 2016 was dit een opvallend nieuwe gadget voor de keuken.

Samsung Smart Hub koelkast

Op woongebied legt Samsung het accent op Smart Home. De Samsung Smart Hub koelkast is een intelligente en interactieve koelkast. De koelkast bestaat uit het Full-HD groot beeldscherm. Op het scherm kan je televisie kijken, muziek luisteren, surfen op het web en aantekeningen verwerken. De Smart Hub is voorzien van camera’s waardoor de koelkast kan zien wat er in zit. Is de melk (bijna) op? Dan ontvangen je een bericht op jouw smartphone.

Quooker kokendwaterkraan

Modernen woningen in het hoge segment worden (nagenoeg) allemaal voorzien van een kokenwaterkraan in de keuken. Het is een tweede kraan, waarvoor ook een boiler nodig is. Met de kokendwaterkraan krijg je direct kokend warm water uit de kraan, zodat je direct thee kunt maken en groentes of pasta kunt koken. De boiler zorgt ervoor dat het water op een constante temperatuur blijft. Hierdoor zal je energierekening hoger liggen. De Quooker is het bekendste merk, maar er zijn ook andere merken verkrijgbaar.

Led sensorlamp

Sinds het verbod op de gloeilamp, en een beperkt aantal types halogeenlampen, is ledverlichting in populariteit gestegen. De aanschafprijs van led ligt hoger, maar de levensduur is langer en de lichtopbrengst is beter. Bovendien kan je bijna in alle gevallen fittingen voorzien van een ledlamp. Hiermee bespaar je op de energierekening. Het licht aan en uitschakelen hoeft niet meer met een ingebouwde bewegingsmelder, ofwel: sensor. Hang bijv. een plafonniere op met een led sensorlamp in een werkkast, de schuur, garage of hal.

Miele W1 Wasmachine

De Miele W1 wasmachine is duidelijk ook een innovatief apparaat voor in het huihouden. De ’thermo-softcare-trommel’ zorgt voor minder strijktijd, via het TwinDos systeem is er een automatische wasmiddeldosering, wat kan bijdragen aan een aanzienlijke besparing op de kosten van wasmiddel. Natuurlijk zorgt deze innovatieve wasmachine ook voor een laag energie- en waterverbruik. Mocht je twijfels hebben, dan kun je deze wasmachine huren, met een bedrag vanaf €14,95 per maand heb je deze innovatie woongadget al in je huis!

Biedingen met een tablet

Energiemaatschappij Eneco heeft Toom. Hiermee kan je op een tablet bijhouden wat het energieverbruik is. Ook kan je van je smartphone de verwarming aanzetten. Slim wonen gaat verder dan dit. Koppel alle elektronische huishoudelijke middelen aan een tablet of smartphone, zodat je eenvoudig apparaten kunt bedienen. Denk aan de televisie, verlichting, gordijnen, zonnewering of de bediening van een camerabewakingsinstallatie.