Een woontrend die de laatste jaren in steeds meer huizen wordt toegepast is een industrieel interieur. Dit type interieur kenmerkt zich door het gebruik van oude, robuuste en vaak groot formaat meubilair. Ook worden muren en vloeren afgewerkt zoals je dit in een fabriekshal zou kunnen zien. Lampen zijn een belangrijk aspect van het interieur in iedere woning. Dit geldt dus ook voor alle woningen met een industrieel interieur. De keuze voor de juiste lampen is zeer belangrijk wanneer dit de doelstelling is om een interieur met een industrieel karakter te creëren. Bij het aanschaffen van industriële lampen moet je echter wel met enkele dingen rekening houden. In dit artikel geven we enkele tips die je kunnen helpen wanneer je van plan bent om industriële lampen aan te schaffen. Met het volgen van deze tips ben je in staat om de beste lampen voor een industrieel interieur te kopen die aan alle veiligheidseisen voldoen.

Authentiek vs. imitatie lampen

Een industrieel interieur bereik je het beste door oude spullen te gebruiken. Natuurlijk willen mensen geen spullen in hun woning zetten die eruitzien of ruiken alsof deze op een vuilnisbelt zijn gevonden. Veel mensen kiezen er daarom voor om nieuwe lampen te kopen die gemaakt zijn alsof deze er oud uitzien. Dit is een optie waar de meeste mensen voor kiezen omdat zij met deze imitatie industriële lampen kosten kunnen besparen. Met nieuwe lampen creëer je echter geen authentiek industrieel karakter voor je interieur. Een betere optie zou zijn om oude lampen uit fabriekshallen, scheepswerven of bunkers te restaureren. Deze lampen hebben een authentiek, oud en industrieel uiterlijk. Het zijn immers ook daadwerkelijk oude industriële lampen. Een aandachtspunt bij het gebruik van oude lampen is wel dat de veiligheidseisen goed in de gaten worden gehouden.

Veiligheid van industriële lampen

Wanneer je besluit om gebruik te maken van echte authentieke industriële lampen dan is het belangrijk dat deze wel aan de laatste moderne veiligheidseisen voldoen. Vroeger gingen mensen minder goed om met veiligheid dan tegenwoordig het geval is. Ook zijn de elektriciteitsnetwerken van oude fabrieken en nieuwe huizen natuurlijk totaal verschillend. De oude lampen uit industriële locaties moeten daarom in het restauratieproces verschillende aanpassingen ondergaan om gebruikt te kunnen worden in een woning met industrieel interieur. Zo moet de lamp bijvoorbeeld voorzien worden van een E27 fitting waar de normale lampen voor woningen in passen. Ook moeten elektriciteitssnoeren vervangen worden met draden die gebruikt kunnen worden met het 220 volt netwerk welke in de meeste Nederlandse huishoudens voorkomen.

Wil je industriële lampen aanschaffen voor een zo authentiek mogelijk industrieel interieur? Kies dan voor authentieke oude lampen die zo gerestaureerd zijn dat deze aan alle moderne veiligheidseisen voldoen.

Over de auteur