Naast het feit dat houten jaloezieën een mooie en stijlvolle aankleding van je huis zijn, hebben ze ook nog een aantal andere grote voordelen. En of je nu een klassieke smaak hebt of juist een wat modernere; houten jaloezieën passen in ieder interieur. Dat komt met name door de enorme keuze in kleuren. Dat gaat van hele lichte tinten zoals ‘limestone’ en ‘dune’ tot meer donkere varianten als ‘structure black coffee’ en ‘dark walnut’. Het zijn allemaal prachtige kleuren en zijn voorzien van de onmiskenbare nerfstructuur.

Verder heb je met houten jaloezieën veel plezier van het volgende.

Geen inkijk meer

Als het weer eerder donker wordt en we dus sneller de lichten aandoen, zal je merken dat meer mensen naar binnen kijken. Met houten jaloezieën kun je inkijk enorm beperken. Je bepaalt heel makkelijke hoe groot je de inkijk wilt hebt zonder in te boeten op sfeer.

Fel zonlicht werenzijkant_houten_jaloezie_met_band

Je hebt ook veel plezier van houten jaloezieën als je bijvoorbeeld veel thuis achter de computer zit. Door de horizontale lamellen kun je het zonlicht heel makkelijk temperen. En dan geeft het jaloezie bovendien een natuurlijke lichtinval; er valt zo een warme kleur licht naar binnen. Dit is handig in kamers waar je met licht wil spelen zoals de woonkamer of de slaapkamer.

Kleuren en soorten

Welke kleurstijl je in huis ook hebt gecreëerd, houten jaloezieën zijn daar heel gemakkelijk op aan te passen. De houten lamellen zijn leverbaar in veel verschillende kleuren. En ook de ladderbanden en ladderkoorden zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar. Zo kun je alles op elkaar afstemmen. De hoogte en de breedte van de houten lamellen zijn exact op maat te bestellen. Zo passen houten jaloezieën perfect in uw woning.

Overige voordelen van een houten zonwering

Houten jaloezieën  zijn een absolute blikvanger in jouw huis. Dus naast het buitenhouden van zonlicht en het tegengaan van inkijk hebben ze je veel te bieden. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt, is van een hoge kwaliteit, hierdoor hebben ze een zeer lange levensduur. Daarbij is het hout zeer gemakkelijk in onderhoud. Met een (vochtige) doek veeg je het hout eenvoudig en goed schoon. Zo heb je heel lang plezier van de houten jaloezieën.

Over de auteur