Je hebt een mooi terras met houten vlonders. Heel wat dagen in het jaar is het droog en ben je best tevreden van je terras? Maar hoe dikwijls gebeurt het niet dat het regent en je toch buiten moet? Je houdt je hart al vast, want je bent bang om uit te glijden. Komt dit jou bekend voor? Of je zit op een mooie dag in je tuin en bekijkt je terras eens goed en denkt: ‘bah, het is weer tijd om het groen te verwijderen en te beitsen’? Ook een bekend scenario? De oplossing ligt binnen handbereik: houtcomposiet zoals bij Woodcomposiet.nl

Houtcomposiet is sterk

Houtcomposiet is bijzonder duurzaam en veel sterker dan hout. Het is niet onderhevig aan weersomstandigheden, verrotting, splinters of ongedierte. Het behoudt zijn oorspronkelijke uitstraling. Wist je dat het zelfs tegen zeewater is bestand? Het is dus zelfs ideaal voor je vakantiehuisje aan zee!

Natuurlijke charme

Houtcomposiet is vervaardigd uit hout en kunststof maar heeft de natuurlijke uitstraling van echt hout. En het voelt ook aan als echt hout. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de uitvoeringen bankirai, cedar of teak. De gezellige look van hout waar jij zo van houdt, hoef je dus niet te missen in je tuin.

Weinig onderhoud

Dit soort vlonderplanken vereist bijna geen onderhoud. Met water en een licht sopje maak je ze schoon, meer hoef je niet te doen. Afschuren, verven, met olie behandelen of beitsen: die tijd is voorbij!

Veiligheid boven alles

Bij houtcomposiet kun je kiezen voor een oppervlak met brede of met smalle ribbels, een houtstructuur look of zelfs een vrij glad oppervlak. Welke uitvoering je ook kiest, elk type is antislip gemaakt. Daardoor kun je ook bij vochtig weer veilig op je vlonder lopen. Dit is toch wel belangrijk, zowel voor jezelf als voor je kinderen, niet?

Zelf monteren kan

Waar je bij een houten vlonder vaak te maken krijgt met vakmanschap, kun je een houtcomposiet vlonder makkelijk zelf plaatsen. Bij de leverancier kun je alle nodige afwerking van de randen, onderbalken en andere accessoires verkrijgen. Nodig wat vrienden uit en steek je vlonder in elkaar. Daarna is het volop genieten en nog eens genieten van je mooie terras!

Over de auteur