Je woning prachtig aankleden met mooie geometrische vloerkleden

geometrisch vloerkleed

Iedere woning en dus ook ieder interieur mag uniek zijn en het is dan ook erg mooi wanneer een huis echt de sfeer ademt van haar bewoners. Door prachtige stijl-items aan je huis toe te voegen creëer je bovendien een zeer comfortabel en eigen knusse nestje. Natuurlijk kies je hierbij voor de mooiste meubels en bijvoorbeeld leuke, decoratieve lampen om je woning mee te verfraaien. Vergeet echter ook zeker de vloer niet! Juist hier kun je namelijk de mooiste blikvangers plaatsen. Kies er bijvoorbeeld voor om een stel prachtige geometrische vloerkleden in je huiskamer, slaapkamer of eetkamer neer te leggen. Deze kleden zijn echt helemaal van nu en fleuren ieder interieur schitterend op.

geometrische vloerkleden

Afbeelding: Nieuwewonen.nl

Wat is een geometrisch vloerkleed?

Een geometrisch vloerkleed is een kleed dat in verkrijgbaar is in ontelbaar veel types en uitvoeringen. Allemaal hebben ze met elkaar gemeen dat ze op de een of de andere manier voorzien zijn van geometrische afbeeldingen. Denk hierbij onder meer aan prachtig geweven tapijten met driehoeken, vierkanten, zigzag- of ruitjesmotieven. Natuurlijk is ook een combinatie van een aantal verschillende geometrische vormen mogelijk. Naast hoekige vormen kunnen er bovendien ook meer speelse en ronde vormen in het vloerkleed worden opgenomen. Op deze manier ontstaan er voor vrijwel iedere smaak de meest schitterende geometrische vloerkleden. Een geometrisch vloerkleed wordt ook vaak kelim genoemd. In dit geval gaat het meestal om een handgeweven en zeer kleurrijk tapijt dat onder meer in het Midden-Oosten en op de Balkan erg populair is.

Het ideale geometrisch vloerkleed voor in jouw woning

Tegenwoordig hebben de geometrische vloerkleden ook Nederland veroverd. Ze worden steeds populairder en dit heeft als voordeel dat ze in steeds meer varianten te verkrijgen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleurrijk exemplaar of juist een variant met meer ingetogen kleurstellingen. Verder zijn de geometrische vloerkleden er in diverse materialen. Dus of je nu gaat voor een variant van wol, katoen of misschien juist synthetisch materiaal, met de ruime keuze van nu vind je vast een exemplaar dat helemaal aan persoonlijke jouw wensen voldoet! Selecteer eenvoudig jouw favoriet en kleed vervolgens jouw slaapvertrek, eetkamer of huiskamer aan met het meest fraaie geometrische vloerkleed.