Hoe maak je een frisse start met je interieur

frisse start

Soms ben je er gewoon even aan toe, een geheel fris interieur. Je hoeft niet vast te blijven zitten in dat oude interieur waar je zo onderhand helemaal aan gewend bent. Ook al ziet dat er misschien nog prima uit, wat variatie kan nooit kwaad, en voor veel mensen blijkt een nieuwe woonomgeving een grote boost aan het humeur en het enthousiasme te geven. Maar hoe pak je dit aan?

Begin met een goede aanpak

Een heel nieuw interieur, dat doe je niet zomaar. De meeste mensen zullen het ook niet vaker dan zo’n een of twee keer doen per vijf jaar, of misschien wel veel langer dan dat. Als je dan toch de keuze hebt gemaakt om aan een nieuw interieur te beginnen, dan is het aan te raden om zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Wat zijn de hipste trends en de nieuwste ontwikkelingen? Wat vind jij gewoon erg mooi? Lees tijdschriften, volg online blogs en bezoek echte showrooms. Waarschijnlijk doe je dit, wellicht onbewust, al regelmatig, gewoon om eventjes weg te dromen, maar kijk er deze keer kritisch naar. Wat stellen deze interieurs inhoudelijk voor, en hoe zouden ze praktisch voor jou zijn?  Vervolgens ga je inventariseren wat je nou eigenlijk allemaal hebt en gebruikt binnen je huidige interieur. Is alles wat er staat essentieel, zijn er aspecten waar je nog steeds naar al die jaren van houd en niet vanaf wilt? Neem dit op in het onderzoek naar een nieuw interieur.

Een grote klus of kleinere taakjes

Je gaat meubilair, accessoires en andere objecten voor je interieur kopen. Hiervoor kun je naar een woonboulevard gaan, maar je kunt online ook veel vinden. Zo heb je op woonloods.com een enorme keus en kun je in alle comfort van thuis rustig door de collectie gaan. Dit gaat samen met het inrichten van de ruimte. Deze taak kun je op verschillende manieren aanpakken, waarbij een groot verschil zit in of je heel je interieur in een keer volledig om wilt gooien, of dat je steeds kleine gedeeltes en aspecten van de ruimte apart vervangt en vernieuwt. Een grote beurt geeft uiteindelijk veel voldoening, maar door het op te splitsen in kleinere momenten heb je veel vrijheid.