Wat leuk dat je je interieur wilt gaan aanpakken. Een nieuwe bank of nieuw likje verf op de muren kan zoveel doen voor je huis. Veelal laten mensen het er een beetje bij zitten en pakken ze het net niet goed aan als ze bezig gaan. Op zich helemaal niet zo’n groot probleem natuurlijk, maar waarom settelen voor een prima als je ook kan kiezen voor fantastisch. Het kan allemaal, maar dan moet je wel net iets meer je best doen.

 

Het begint allemaal bij het plan

Je kan wel lukraak nieuwe meubels, potten verf en nieuwe vloerbekleding gaan uitzoeken, maar dat is niet per se de handigste manier. Het beste is om te beginnen bij een strak plan. Het is de bedoeling dat je plan gaat opzetten om de ruimtes in te vullen met het doel dat jij voor ogen had. Wil je dat de keuken ook een plek wordt waar mensen lekker kletsen tijdens het koken of tijdens feestjes? Zorg dan voor een open keuken met bijvoorbeeld een keukenbar, zodat mensen lekker kunnen zitten. Dit is een beetje manier van het aanpakken je interieur met een plan.

 

Daarna de uitvoering

De tweede stap is de uitvoering, maar heb je wel al meer concretere ideeën voor nodig. Het kan dan handig zijn om een huishint of woonaanwijzing te volgen van een woonblog of uit een interieurmagazine. Je hoeft helemaal niet zelf met fantastisch creatieve ideeën te komen om de uitvoering goed te laten verlopen. Richt je op het plan en zorg dat dat goed is. De invulling en uitvoering van het plan is relatief makkelijk. Houd ook in gedachte dat het vooral leuk moet zijn. Maak er dus wat leuks van. Zeker als je partner hebt dan kan het een fantastische ervaring zijn met zijn tweeën. Veel succes en plezier met het inrichten!

Over de auteur