Het inhuren van een verhuizer: waar moet je op letten?

Verhuizen kan erg stressvol zijn. Er moet namelijk nogal veel geregeld worden. Je moet bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je (huur)contract opgezegd wordt en dat al je spullen tijdig het huis verlaten! Je kunt natuurlijk wat vrienden en familie optrommelen om te helpen verhuizen maar soms is dit eenmaal niet genoeg. Dan kan je een verhuizer huren. Maar waar moet je dan allemaal op letten?

Verhuischecklist

Veel verhuisbedrijven bieden een zogenaamde verhuischecklist aan. Zo weet je zeker dat je niets vergeet bij het verhuizen, zeker handig voor particulieren. Op deze checklist staat bijvoorbeeld aan wie je allemaal moet doorgeven dat je verhuist. Ook staan er dingen op als goed inzicht krijgen in de nieuwe afmetingen van het huis. Het zou namelijk jammer zijn als de bank ineens niet op de juiste plek past. Een goed begin is het halve werk. Door goed voorbereid te zijn bespaar je dus tijd en daarmee ook geld, gezien veel bedrijven per uur of dag werken. 

Verschillende prijzen

Verhuizers helpen je met het inpakken, vervoeren en weer uitpakken van de gehele inboedel wanneer je gaat verhuizen. Wanneer je verhuisservices gaat vergelijken kom je erachter dat er heel wat verschillende prijzen gehanteerd worden. Bij het vergelijken van de prijzen van de verschillende verhuisservices kun je kijken naar de grootte van het team. Ook werken sommige verhuizers per uur, terwijl anderen per pakket werken. 
Zeker wanneer je neigt te kiezen voor een verhuisservice die per tijdseenheid betaalt krijgt is het handig om wat referenties op te zoeken. Je kunt beter iets meer betalen voor een team dat heel snel en soepel werkt dan minder per uur te betalen voor een team dat weinig uitvoert en erg slordig is. Het gaat immers wel om je inboedel en dat is voor velen heel wat waard.

Kies een verhuizer die dicht bij je in de buurt is gevestigd!

Veel verhuizers eisen ook nog een toeslag voor het aantal kilometers dat ze moeten rijden. Benzine is namelijk niet gratis. Probeer hier van tevoren iets over af te spreken. Probeer anders een verhuisbedrijf te vinden dat tussen de twee locaties inzit. Op deze manier hoef je waarschijnlijk het minst te betalen. 

Om wat voor verhuizing gaat het?

Veel verhuisservices willen graag ook weten om wat voor verhuizing het gaat. Gaat het om een verhuizing van een bedrijf, senior of particulier? Een bedrijfsverhuizing kan heel anders zijn dan een ‘gewone’ verhuizing. Bij bedrijven gaat het veelal meer om meubilair en inrichting dat weg moet worden gehaald. Het kan zo zijn dat de service hier rekening mee wil houden om een groter team hierop af te sturen, omdat er veel zwaar getild moet worden. 

Het inhuren van een verhuizer kan dus nog best wel iets lastigs zijn. Het kan ook best vervelend zijn. Toch is het de moeite waard. Want wanneer je goed zoekt en een goede verhuizer vindt voor een goede prijs dan helpt dit zo enorm bij het verhuizen, en zit je binnen no-time in je nieuwe pand!